5G stiže u Rusiju

Izgleda da se, za razliku od Donalda Trampa i američke administracije, Kremlj i njegov šef Vladimir Putin uopšte ne plaše špijuniranja od strane Kine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

10:59

5G stiže u Rusiju
Foto: Depositphotos / alexeynovikov

Da li je to zaista tako ili ne - ne možemo da tvrdimo, tek ruski telekomunikacioni operater MTS je upravo potpisao ugovor sa kineskom kompanijom Huawei o izgradnji prve 5G mreže u Rusiji.

Taj posao je dobio puno odobravanje Vladimira Putina i ruskog državnog vrha, budući da je dogovor sklopljen tokom zvanične posete kineskog predsednika Si Đinpinga Moskvi.

Taj dogovor predstavlja drugi posao kineskog tehnološkog giganta u Rusiji za relativno kratko vreme, odnosno od kako su SAD uvele sankcije toj kompaniji.

Huawei je prethodno od ruskog developera i proizvođača bezbednosne tehnologije, kompanije Vokord, kupio tehnologiju za prepoznavanje lica.

Huawei i MTS su potpisali sporazum o razvoju 5G tehnologija i pokretanju mreže pete generacije u 2019. i 2020. godini, koji predviđa i rad na razvoju LTE mreže, osnivanje zona za testiranje i postavljanje osnovnih 5G mreža za različite namene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: