Tehnopolis

Ponedeljak, 24.10.2016.

14:52

Razer Blade Pro – desktop gejming sistem u laptop pakovanju

Razer je danas objavio njihov novi model 17.3″ laptop računara namenjenog igranju koji ima bukvalno sve iste komponente kao i desktop gejming sistemi vrhunskih performansi počev od procesora, preko grafičke pa sve do mehaničke tastature.

Izvor: B92

Razer Blade Pro – desktop gejming sistem u laptop pakovanju
Foto: YouTube Screenshot

Razer Blade Pro je opremljen i7-6700HQ procesorom koji radi na taktu do 3.5GHz i pravom desktop Nvidia GeForce GTX 1080 grafičkom karticom sa 8GB GDDR5X memorije, dakle potpuno istom kao što se nalazi i u desktop računarima. Tu je i standardno 32GB DDR4 memorije dok se veličina SSD diska može birati a u svakom slučaju se radi o dva m.2 uređaja koji su vezani u RAID 0 pa se može uzeti opcija od 2x256GB, 2x512GB ili čitavih 2x1TB!

Što se Razer gaming opcija tiče tu je mehanička tastatura sa plitkim tasterima koja podržava i Razer Synapse i ima anti-ghosting funkciju na svim tasterima, kao i Killer mrežni adapteri i u vidu WiFi i u vidu Gigabitnog LAN porta. Ne treba zaboraviti ni 17.3″ ekran rezolucije 3840×2160 (4K) koji podržava i G-Sync.

Nekako je do sada uvek važilo pravilo da ukoliko želite gaming mašinu uzimate desktop, ali sada to više zaista nije pravilo. Računar sa svojih 3.54kg čak nije ni preterano težak a posebno je impresivno da je na najdebljem delu samo 22.5 mm visok, dakle dimenzije su solidno kompaktne!

Nažalost sve te novotarije moraju i da se plate pa je preporučena cena u Evropi za ovu zver od 4.200 eur pa naviše zavisno od kapaciteta SSD diskova.
Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: