"Niko ne koristi SSD za čuvanje podataka"

Stiv Luzo, CEO kompanije Seagate, je tokom kompanijine konferencije za investitore istakao da "niko ne koristi SSD za čuvanje podataka".

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

16:44

Default images

Foto: Sinchen.Lin/ Flickr.com

On je ovu tvrdnju dodatno pojasnio: "Možda samo na margini za zamenu butabilnih diskova... Ili, možda se samo tri odsto SSD-ova u hijerarhiji koristi za skladištenje. Većina korisnika ima flash skladište zbog brze memorije, a ne zbog skladišta".

Da li je Ceo Seagate-a u pravu ili ne, to je u oku posmatrača. Jasno je da SSD-ovi nisu pravo skladišno rešenje za sve korisnike, jer hard diskovi i dalje dominiraju potrošačkim tržištem. Međutim, neke statistike pokazuju da je tržište hard diskova u 2010. godini iznosilo 160-170 miliona jedinica po tromesečju, dok je u 2015. godini ova brojka pala na 110-111 miliona. Jasno je da veći kapaciteti i sve niža cena SSD-ova vuče korisnike ka sve većoj implementaciji i upotrebi samo NAND tehnologije.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: