Tehnopolis

Petak, 11.03.2011.

10:02

Uklonite neželjeni sadržaj pretrage

Google je tokom jučerašnjeg dana predstavio novu funkciju svoje pretrage - mogućnost ručnog blokiranja određenih sajtova iz rezultata pretrage.

Izvor: B92

Default images

Ukoliko korisnik ukuca određeni pojam, ode na neki od sajtova koji se nalaze u rezultatima pretrage, ali sadržaj iz nekog razloga bude neodgovarajući, kada se vrati nazad na rezultate dobiće mogućnost da taj sajt blokira, i on se više neće pojavljivati u pretrazi.

Ova opcija uvezana je sa Google nalogom, pa tako korisnici moraju biti ulogovani ako žele da im se i sledeći put kada pretražuju taj sajt ne pojavljuje.

"Verovatno vam se desilo da kliknete na rezultat za koji se ispostavi da nije ono što ste tražili. U većini slučajeva ste se odmah vraćali na Google. Za situacije nalik ovoj, sada imate novu opciju koja vam omogućava da blokirate određeni domen u budućim rezultatima pretrage", navodi se na zvaničnom blogu.

Iz Googlea kažu da je ovo samo jedan korak u činjenju pretrage na Google personalizovanijom.
Pri svakoj pretrazi na dnu strane ćete imati obaveštenje o broju blokiranih rezultata, a maksimalan broj blokiranih sajtova je petsto. One koje ste nekada blokirali, jednostavno možete oblokirati u okviru podešavanja pretrage, ali i videti informacije o svim blokiranim sajtovima na jednom mestu.

Google je nedavno lansirao dodatak za Chrome iste namene, ali je ugradnjom u Google želeo da opciju omogući i korisnicima drugih browsera.

Svi oni koji koriste verzije Chrome 9, IE8 i Firefox 3.5 ili novije, i Google na engleskom, trebalo bi da su već dobili ovu mogućnost, dok je obećana podrška i za ostale browsere i druge jezike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: