Tehnopolis

Sreda, 05.12.2007.

17:48

Prva fabrika za reciklažu e-otpada

U Beogradu je otvorena prva fabrika za reciklažu elektronske i električne opreme na Balkanu a javnosti će u četvrtak biti predstavljen njen rad.

Izvor: Beta

Izvor: B92

Default images

Kompanija S. E. Trade (Strategija ekološke trgovine) predstaviće rad postrojenja za preradu e-otpada (QZ dezintegratora) čiji je kapacitet reciklaža jedna i po do dve tona otpada za sat vremena.

Kako se navodi u saopštenju, zahvaljujući novoj tehnologiji i prvom postrojenju za obradu elektronskog otpada, sa ulica će nestati kabasto djubre, a cene robe napravljene od recikliranih materijala biće i do dve trećine niže.

Predstavljajnju rada postojenja prisustvovaće potpredsednik Vlade Božidar Djelić, ministar za zaštitu životne sredine Saša Dragin i savetnik potpredsednika Vlade za održivi razvoj Zoran Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: