Štepanek: "Nisam očekivao Troickog"

Češki teniser Radek Štepanek izjavio je posle trijumfa u prvom meču polufinala Dejvis kupa da je bio izneđen kada je čuo da neće igrati sa Novakom Đokovićem.

Izvor: LB

Petak, 17.09.2010.

19:29

Default images

Štepanek je istakao da je zbog toga na brzinu morao da promeni taktiku za Viktora Troickog, koga je savladao sa 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Selekcija Češke je tako povela sa 1:0 u duelu sa reprezentacijom Srbije, u polufinalu Dejvis kupa.

"Veoma nas je iznenadilo što Đoković ne igra. Saznao sam da neću igrati protiv Novaka samo tri sata pre početka meča. Pošto sam se pripremao za duel sa njim, bio sam prinuđen da na brzinu promenim taktiku za Troickog", rekao je Štepanek.

Štepanek je priznao da ove sezone nije igrao dobro i da je Dejvis kup bio šansa da to promeni.

"Od Otvorenog prvenstva Australije nisam igrao kako treba. Bio sam bolestan, imao sam mononukleozu, bio sam iscrpljen i nisam trenirao. To je bio veoma težak period za mene. Sa druge strane, Dejvis kup ima posebno mesto u mom srcu, jer u tom takmičenju igram za svoju zemlju. Ponosno sam predstavio Češku u Beogradu i veoma sam srećan što sam na kraju pobedio", rekao je Štepanek.

Štepanek je priznao da je nervozno ušao u duel sa Troickim.

"Uspeo sam da napravim brejk u drugom setu i da preokrenem igru u svoju korist. Igrao sam dobro, imao kontrolu i to je bilo to. Ključni momenat je bio kraj trećeg seta, kada sam vezao nekoliko dobrih poteza koje Viktor nije očekivao", objasnio je Čeh.

On je naglasio da je za selekciju Češke veoma važno što je na statru povela sa 1:0, ali da je sve još uvek potpuno otvoreno, pošto sledi meč Tomaš Berdih - Janko Tipsarević.

"Sada je red na Tomaša Berdiha i potpuno smo fokusirani na taj duel. Idemo polako - meč po meč", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: