Čelnici Zvezde kod ministara

Dok se ostali klubovi spremaju za Superligu menadžment Crvene zvezde traži izlaz iz kruga sportskih kolektiva koji su na udaru novog Zakona o stečaju.

Izvor: JT

Utorak, 06.04.2010.

21:54

Default images

Kako prenose “Večernje novosti” rešenje o predstečajnom postupku još nije stiglo na Mali Kalemegdan, ali čelnici crveno-belih pokušavaju da budu korak ispred zakonske procedure i da preduhitre posledice koje bi, u krajnjem ishodu, mogle da rezultiraju gašenjem kluba.

Sledeći potez čelnika Zvezde je sastanak s ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem i ministarkom sporta Snežanom Samardžić-Marković, koja je na sastanku Saveta za sport izjavila da je cilj sačuvati klubove kao bazu.

Razgovaraćemo s predstavnicima nadležnih ministarstava, kako bismo saznali u kom pravcu bi trebalo da se odvija ova sportska problematika. Od tog sastanka mnogo očekujemo. Svi znaju šta predstavlja Zvezda u srpskom sportu i bila bi ogromna šteta da se ugasi klub tako velike tradicije. Kada smo došli na Kalemegdan, znali smo da će se ovo desiti, a zna se i da ova uprava nije učestvovala u pravljenju dugova”, istakao je predsednik Crvene zvezde Vladislav Lučić u izjavi za “Novosti”.

U klubu očekuju da svakog časa stignu preliminarni rezultati izveštaja revizorske kuće o iznosu duga. Nezvanično, radi se o sumi znatno manjoj od 12 miliona evra, s obzirom na to da neka potraživanja nisu imala utemeljenja u dokumentima.

Osim dogovora s poveriocima o reprogramu dugova, Crvena zvezda očekuje da se mnogi od njih odreknu svojih potraživanja, što bi otvorilo put ka deblokadi klupskog računa. Da bi se izbegao automatski stečaj, potrebno je da u roku od dva meseca račun bude odblokiran bar na jedan dan, ili da klub u dogovoru s poveriocima započne proces restrukturiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: