LE: Lil – Liverpul (19h B92)

U četvrtak se igraju prvi mečevi osmine finala Lige Evrope, a od 19 časova na TV B92 možete pratiti duel Lila i Liverpula.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

23:11

Default images

Francuski tim je ove sezone fenomenalan na svom terenu. U poslednjih 16 utakmica izgubio je samo jednu. Međutim, Lil nikada u svojoj istoriji nije igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja. S druge strane, i Liverpul igra odlično u gostima. Na poslednjih deset utakmica izgubio je samo jednom, od Fiorentine u Ligi šampiona.

Trener Lila Rudi Garsija istakao je da njegov tim nije građen da se brani, a da je meč sa Liverpulom za njih istorijski.

"Radije ću napasti Liverpul i gledati borbenu igru mojih igrača nego što ću čekati priliku iz kontre, moj tim nije stvoren za to. Na početku grupne faze nismo bili fovoriti pored Valensije i Đenoe, ali smo prišli. Sada stvaramo istoriju".
Beta
Lil će engleskog giganta ipak dočekati oslabljen. Neće igrati Metje Debuši, Tulio De Melo i Žervinjo, najbolji strelac takmičenja. Vezni igrač Johan Kabaje je uzuđen zbog prilike da igra protiv Stivena Džerarda.

"On je vrhunski fudbaler, ali i on ima dve noge i ruke, kao i ja. Paziću na njega, biće to snažan duel jedan na jedan".

Liverpul je u poslednje vreme bio u odličnoj formi, ali je ovog vikenda izgubio od Vigana 1:0 u Premijer ligi.

"Ovo je prilika za nas da ispravimo stvari, da ostvarimo dobar rezultat i spremni dočekamo revanš. Nekada je u fudbalu potreban odmor, ali sada mislim da je potrebno da brzo igramo utakmice", istakao je trener 'redsa' Rafa Benites.

Forma, poselednjih per mečeva:

Sent Etien - Lil 1:1
Lil – Okser 1:2
Fenerbahče – Lil 1:1
Ren – Lil 1:2
Lil – Fenerbahče 2:1

Vigan – Liverpul 1:0
Liverpul - Blekburn 2:1
Unirea Urzićeni - Liverpul 1:3
Mančester siti - Liverpul 0:0
Liverpul - Unirea Urzićeni 1:0

Revanš utakmica igra se 18. marta na 'Enfildu'.
Beta
Pored ovog duela od 19 sati se igraju još tri meča. Možda najzanimljiviji na programu je u Madridu. Atletiko ove sezone očajno igra u Primeri ali je dominantan u kup takmičenjima. Već su se plasirali u finale Kupa Kralja, a za plasman u četvrtfinale Lige Evrope moraju da nadigraju lisabonski Sporting koji je bio veoma ubedljiv u prethodnim fazama.

Na stadionu na kojem će se igrati finale ovogodišnjeg, prvog izdanja takmičenja HSV dočekuje belgijski Andeleht. Nemci su u prethodnoj rundi uspeli da izađu kao pobednici u sjajnom dvomeču sa PSV-om, dok su gosti deklasirali Atletik Bilbao. Najviše pažnje na ovom meču verovatno će privući supertalentovani napadač belgijskog tima Romelu Lukaku. Svi žele da vide šta ovaj fenomenalni 16-godišnjak može u ovoj fazi takmičenja i protiv rivala kakav je tim Bruna Labadije.

Šampion Nemačke Volfsburg je popravio formu u Bundesligi. Dobio je poslednja četiri meča i to vrlo ubedljivo. Međutim, 'vukove' u četvrtak čeka poseban ispit Rubina. Iako sezona u Rusiji još nije počela, šampioni igraju u velikoj formi što je dokazao dvomeč sa Hapoelom u prethodnoj rundi. Veliki adut Rubina je i domaći teren koji u ovom doba godine nije baš gostoljubiv.

Liga Evrope, osmina finala - 19.00h:
Atletiko Madrid – Sporting
Hamburger – Anderleht
Rubin – Volfzburg
Lil – Liverpul
TV B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: