Raikonen razmišlja o odlasku iz F1

Budućnost Kimija Raikonena u Formuli 1 krajnje je nesigurna, pošto Finac još uvek nije doneo odluku da li će se i naredne godine takmičiti u šampionatu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

12:37

Default images

Raikonen, koji će po završetku sezone napustiti ekipu Ferarija, saopštio je da će ostati u Formuli 1 samo ukoliko dobije zadovoljavajuću ponudu nekog drugog vrhunskog tima. Finca će naredne sezone u italijanskoj ekipi zameniti dvostruki šampion sveta Fernando Alonso.

"Možda ću nastaviti da se takmičim u Formuli 1, a možda i ne. Moj jedini cilj, ako budem vozio sledeće sezone, je da imam bolid u kojem mogu da osvojim titulu šampiona. Sve drugo ne bi imalo nikakvog smisla", istakao je Raikonen.

Raikonen je priznao da bi razmotrio eventualnu ponudu Meklarena, za koji je već vozio, a prvi čovek Mercedesa već je izjavio da bi želeo da ga ponovo vidi u svom timu. Njegovom zemljaku Heikiju Kovalainenu, ugovor sa britanskom ekipom ističe na kraju sezone.
Beta
"Ne mogu ništa loše da kažem o Meklarenu. Oduvek smo imali dobar odnos. To je jedna od opcija, ali, za sada nisam previše razmišljao o njoj", rekao je Raikonen.

Finac nije želeo da odbaci ni mogućnost da od sledeće sezone vozi u Svetskom reli šampionatu (WRC).

"I to je moguće, ali još ne znam šta će se desiti. U jednom trenutku ću morati da donesem odluku i to će se svakako desiti pre početka sledeće sezone", zaključio je Raikonen.

Svetski šampion iz 2007. godine je ove sezone trijumfovao u trci za Veliku nagradu Belgije, koja je vožena krajem avgusta, a još četiri puta se našao na pobedničkom postolju. Finac trenutno zauzima peto mesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 40 bodova, a u karijeri je zabeležio ukupno 18 pobeda, uz 62 podijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: