Valensija pozajmila 50 miliona evra

Španski fudbalski klub Valensija pozajmio je 50 miliona evra kako bi mogao redovno, do kraja sezone, da isplaćuje zarade igračima.

Izvor: B92, AP

Petak, 03.04.2009.

15:27

Default images

Šampion Španije i osvajač Kupa UEFA iz 2004. godine novac je pozajmio od lokalne kompanije ’Fomento Urbano de Kasteljon’. Predsednik Valensije Visente Sorijano rekao je da klub jednostavno nije imao drugog rešenja, usled velikih finansijskih problema.

"Prošlog juna smo iskreno verovali da je sve ovo moguće izbeći, međutim, ovo je bila jedina moguća opcija za nas", rekao je Sorijano.

Izvršni direktor Valensije Havijer Gomez je razgovarao sa igračima i objasnio im situaciju.On je takođe uverio fudbalere da će im u potpunosti biti isplaćena sva garantovana primanja.

Valensija u februaru nije uspela da obezbedi novac za plate, a zbog finansijskih problema zaustavljena je i izgradnja novog stadiona vrednog739 miliona evra.

Tim sa ’Mestalje’ nalazi se na šestom mestu tabele španske Primere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: