Đoković:"Cilj i dalje mesto broj 1"

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2006.

15:37

Default images

Osvajanjem drugog ATP turnira u karijeri Novak Đoković ostvario je i najbolji plasman u karijeri – 16. mesto na listi. Ovo je ujedno i najbolja pozicija nekog srpskog tenisera – do sada je najbolji bio Slobodan Boba Živojinović, koji je u oktobru 1987. godine zauzimao 19. poziciju.

U pohod na TOP 10 svetskog tenisa devetnaestogodišnji Beograđanin kreće već za dan-dva, kada u 1. kolu turnira u Beču igra sa Čehom Tomasom Zibom. Turnir se igra na tvrdoj podlozi, nagradni fond je veći od 580.000 evra, a naš teniser je postavljen za osmog nosioca. Prava poslastica Đokovića očekuje u drugom kolu, gde je mogući rival Dejvis kup reprezentativac Švajcarske Stanislas Vavrinka. Do kraja godine postoji šansa da se Đoković plasira i na finale Mastersa, ali iako su mnogi rekordi oboreni ove godine, glavni cilj se zna.

"Drago mi je što sam postao najbolji srpski teniser u istorji, ali nisam se time opterećivao jer je moj cilj da budem broj jedan na planeti. Polako idem ka tome, a ovo je samo početak. Mislim da sam na pravom putu i nemam nameru da se zaustavim. Učiniću sve da ostvarim taj cilj,“ rekao je Đoković koji se u ponedeljak u Beogradu slikao sa dresom reprezentacije Srbije, dok je dres "trikolora" u Mecu dobio od grupe obožavateljki.

Neki sportisti smatraju da im nova himna, grb i nova država pomažu da daju svoj maksimum. Neki drugi motive nalaze u sebi, a grb i himna su tu da takmičenju daju poseban značaj.
"Rođen sam u Srbiji i živim ovde ceo život. U tenisu iskreno nismo mnogo osetili odvajanje države jer u prvih 1000 nema igrača iz Crne Gore. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je poseban osećaj. Davao sam sve od sebe i kada sam igrao za Jugoslaviju, i za SCG, i sada kada igram za Srbiju. To neće promeniti ništa u mom pristupu..."
Novak Đoković je vrlo brzo počeo da materijalizuje svoj veliki talenat i ove sezone uz ovaj rezultat, osvojio je i turnir u Amersfortu, igrao i u finalu Umaga i polufinalu Zagreba:

" Teško mi je da opišem kako se osećam,  imam samo 19 godina, a ovo je treće finale u 2006. koje sam odigrao i drugi osvojeni turnir. To je veliko dostignuće jer se profesionalno bavim tenisom nekoliko godina“, rekao je Đoković koji je najavio da je njegov cilj i dalje plasman na poziciju broj 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: