Jokić na putu da se izjednači sa Džabarom, Čejmberlenom i Garnetom

Nikola Jokić na putu je da drugu sezonu zaredom završi sa prosekom od preko 16 poena i 4,5 asistencija.

Izvor: PT

Petak, 09.02.2018.

17:41

Jokić na putu da se izjednači sa Džabarom, Čejmberlenom i Garnetom
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Ukoliko Jokić uspe da na kraju takmičarske godine ima ovaj prosek pridružiće se legendarnim igračima – Kevinu Garnetu, Karim Abdul Džabaru i Viltu Čembrelejnu.

Da pojasnimo, kada je reč o košarkašima koji su više od 208 centimetra, samo su Garnet, Džabar i Čembrlejn to uspevali (16p i 4,5as) da urade dva ili više puta na kraju sezone.

S obzirom da je ovo Jokiću tek treća godina u najjačoj ligi na svetu, nema sumnje da ćemo u budućnosti gledati više ovakvih sezona u kojima će beležiti preko 16 poena i 4,5 asistencije. Da je Jokić značajno digao nivo formu u poslednjih osam utakmice pokazuje se i u rezultatima tima.

Nagetsi su pobedili šest od osam mečeva, a Jokić u tom periodu beleži 18,1 poen, 11,4 skokova i 8,1 asistencija. Denver je ovu seriju krenuo da pravi od 20.1. kada je poražen od Finiksa.

Od tada Srbin je zaigrao agresivnije što se vidi u broju dodira koje Nikola ima sa loptom (91,6). Samo Ben Simons (97,4) i Rasel Vestbruk (97,3) imaju veći broj dodira sa loptom od našeg igrača.

Ekipa iz Kolorada je trenutno šesta na Zapadu i nalaze se u seriji od tri uzastopne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: