Kakav meč – Šveđani u finalu EP posle čuda i 16 godina posta!

Muška rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je posle drame, velike borbe i produžetaka pobedila Dansku, 35:34.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

22:25

Kakav meč – Šveđani u finalu EP posle čuda i 16 godina posta!
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Švedska će u finalu, prvi put posle 16 godina, igrati protiv Španije koja je u prvom polufinalu pobedila Francusku.

Aktuelni olimpijski šampioni (Danci) gubili su čak tri gola na dva minuta do kraja, ali se onda desilo u pravom smislu reči čudo.

Lauge Šmit smanjio je na 26:28 na početku 58. minuta, a u narednom napadu Gotfridson je promašio. Na semaforu je bilo još 60 sekundi.

Desno krilo Lase Svon pogodio je na 40 sekundi do kraja za 27:28 kada je usledila drama. Šveđani su držali loptu, i držali, a odgovornost je preuzeo Tolberg.

Levo krilo Šveđana je promašilo šut, a Danska je za osam sekundi uspela da dođe do gola. Mikel Hansen je laserski preciznim dodavanjem uposlio Svona, a ovaj hladnokrvno pogodio mrežu za 28:28!
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Švedska je bila u nokaut, toliko dugo iščekivano finale im je, do tada, izmaklo za dlaku... Očekivalo se da će Danci u produžecima dominirati, ali to se nije desilo.

"Vikinzi" su bili bolji protivnik i u dodatnih deset minuta (dva puta po pet), a kao heroji su izrasli Matijas Zahridson i Linus Arneson.

Zahridson je bio i najefikasniji kod Švedske sa osam golova, po sedam su postigli Gotfrdison i Ekberg, dok je šest ubacio Arneson.

Kod Danaca Mikel Hansen je postigao 12 golova, odnonso Lauge Šmit 11. Lase Svon je postigao pet. Jedino je ovaj trojac bio raspoložen, svi ostali igrači su podbacili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: