Gagi, Nedović i Musli srušili šampiona Evrope!

Najzanimljivija utakmica prvog kola Evrolige i veliko iznenađenje – Unikaha iz Malage u kojoj igraju tri srpska košarkaša je pobedila Fenerbahče 68:67.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 12.10.2017.

23:06

Gagi, Nedović i Musli srušili šampiona Evrope!
Getty images

Fenerbahče je u čudnom meču vodio pa gubio i na kraju promašio šut za pobedu.

U Unikahi je više igrača rasporedilo poene, a najefikasniji je bio Đorđi Šermadini sa 12 poena. Dejan Musli je imao 9, Nemanja Nedović i Dragan Milosavljević po osam. Milosavljević je imao još pet skokova i jednu asistenciju, a Nedović je svom skoru dodao tri asistencije.

Najefikasniji je u Fenerbahčeu bio Kostas Slukas sa 15 poena, pet skokova i sedam asistencija, ali je na kraju promašio šut za pobedu.

Unikaha je u utakmicu kod kuće u Malagi protiv aktuelnog šampiona Evrope ušla čvrsto i vrlo brzo je povela sa 6:0. Fener je ubrzo preokrenuo i poveo ali je prva četvrtina okončana nerešeno 20:20.

U drugoj, drugačija i slika. Loša šuterska forma Reja Mekaluma i generalno loš šut Unikahe olakšali su posao Fenerbahčeu koji je do poluvremena održavao prednost. Imao je Fenerbahče i 10 poena prednosti 34:24, ali je Unikaha uspela da smanji na pet razlike 41:36.

Međutim, treća deonica i ista slika kao i u drugoj Fener održava prednost do deset poena, Unikaha promašuje, ali se od napada okreće fanatičnoj odbrani.
Getty images
Rezultat takvog pristupa stiže krajem treće i na početku četvrte četvrtine kada Unikaha pravi seriju 13:0 i potpuno preokreće meč u svoju korist. Rasla je prednost tima Đoana Plaze sve do osam poena 68:60 u poslednjih nekoliko minuta meča. Sjajna rola Slukasa približava njegovu ekipu na samo poen zaostatka 68:67.

Nedović je do tog trenutka u poslednjem minutu dva puta promašio za overu pobede i kada je na 9.6 sekundi posle promašaja lopta došla do igrača Unikahe delovalo je kao da je sve gotovo. Umesto toga, borbeni košarkaši Fenera uspevaju da izbore mrtvu loptu i strelica je pokazala da lopta i poslednji napad pripadaju njima.

Slukas je promašio i trojica srpskih košarkaša su mogla da odahnu. Unikaha je posle trijumfa u Evrokupu proletos nastavila niz pobeda i u Evroligi, ali je malo ko očekivao da će već u prvom meču šokirati tim koji je pre samo četiri i po meseca prilično ubedljivo osvojio titulu prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: