Zvezda nemoćna u Atini

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa 70:59 (23:14, 23:11, 15:16, 9:18) u četvrtom kolu Evrolige.

Izvor: AK

Petak, 28.10.2016.

20:00

Zvezda nemoćna u Atini
Foto: StarSport

Crveno-beli su posle dve uzastopne pobede bili nemoćni u Atini, a boljeg rezultata u OAKA areni koštalo ju je očajno prvo poluvreme.

Tim Dejana Radonjića je bio nemoćan u napadu, dok u odbrani nije imao rešenja za odličan šut PAO (83% za dva), te raspoložene Džejmsa Gista, Nika Kalatesa i Demetrisa Nikolsa.

PAO je od starta diktirao ritam meča, poveo 9:4, potom 17:10, dobio prvi period 23:14, a onda serijom 11:0 stekao 20 poena prednosti i rešio meč već posle 15 minuta igre.

Crveno-beli su tek u drugom poluvremenu pronašli svoju igru iz prethodnih mečeva, popravili odbranu, ali nisu uspevali da zaustave šut rivala koji je u trenutku kada je srpski tim trojkama Bjelice prepolovio zaostatak (63:53) sredinom poslednjeg perioda, odmah odgovorio sa tri koša u nizu i stavio tačku na meč.

Jedini vredan pohvale u timu Zvezde na meču u Atini bio je Ognjen Kuzmić koji je ostvario dabl-dabl sa 15 poena (7/9 iz igre) i 15 skokova, a dugo je jedini postigao poene u prvom poluvremenu.

Dvocifren učinak imao je još samo Milko Bjelica sa 12 poena, dok su po osam postigli Čarls Dženkins i debitant Nejt Volters, koji je nakon traljavog starta u prvom poluvremenu, odigrao solidno u nastavku i najavio da će biti solidno pojačanje.

PAO su do treće pobede u sezoni predvodili Gist sa 17 poena te po 3 ukradene lopte i skoka, Kalates sa 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Burusis je dodao 12 poena uz 9 uhvaćenih lopti, a 12 poena postigao je i Rivers.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Baskoniju za sedam dana, dok PAO gostuje Anadolu Efesu.

Tok meča:

Crveno-beli dosta greše na otvaranju meča u OAKA areni, tri uzastopna napada su završili izgubljenom loptom bez šuta, što PAO koristi za početno vođstvo 5:2, ali takođe propušta nekoliko napada koja su mogla da mu donesu znatno veću prednost. Međutim, crveno-beli nastavljaju sa greškama, nakon koša Kuzmića gubi još tri napada, pa Grci preko Feldina i Nikolsa stižu do 9:4.

Nekoliko promašaja igrača PAO omogućilo je crveno-belima da se lako vrate u egal, ali to ne koriste, niko ne uspeva da pogodi koš, nastavljaju da gube lopte, a nije bilo ni tečnosti u igri kao pre nekoliko dana. Međutim, tri minuta pre kraja prvog perioda Gudurić i Jović "vežu" dve trojke kojima odgovaraju na pet poena Kalatesa, ali PAO zadržava vođstvo nakon koša Gista uz dodatno slobodno (17:10).

Simonović je novim košem produžio dobar period igre crveno-belih, ali je PAO i dalje imao mnogo bolji odgovor pa koševima Gista i Riversa uz zvuk sirene stiže do 23:14 posle prvog perioda.

PAO furiozno otvara drugi kvartal, pogađaju Rivers, Burusis i Kalates te u roku od 90 sekundi domaćin stiže do 15 poena prednosti (29.14). Nastavili su Grci da dominiraju, nakon devetog poena Kalatesa, trojku pogađa Burusis za ogromnih 34:14 posle svega 13 minuta igre, a Zvezda ne uspeva da u drugom periodu pogodi koš ni sa linije za slobodna bacanja.

Kuzmić je jedini uspevao da parira domaćinu, jedini je poentirao u drugom periodu i sa devet poena (tri koša u nizu) smanjio zaostatak Zvezde na ispod 20 razlike, ali bez reakcije drugih igrača tim Dejana Radonjića je bio daleko od povratka u meč (41:23).

Konačno, dva minuta pre kraja poluvremena upisuje se u strelce još jedan igrač Zvezde, Mitrović pogađa, ali PAO brzo reaguje na ovu mini-seriju te koševima Gista se vraća na +21 (46:25) posle prvih 20 minuta igre.

Trener Zvezde Radonjić najavio je na poluvremenu jaču odbranu, tako su crveno-beli i zaigrali u trećem periodu, ali je PAO zadržao visok procenat šuta iz igre te bez problema održavao prednost. Koševima Nikolsa, Gista i Kalatesa je reagovao na poene Dangubića i Mitrovića (52:31).

Ubrzali su crveno-beli ritam meča sredinom trećeg perioda, trojku sa polovine terena je pogodio Volters za prve pobede u dresu beogradskog tima, poentirao je i Simonović, ali Zvezda nije uspevala da smanji zaostatak jer su s druge strani igrači PAO imali odgovor na sve preko Kalatesa i Gista (57:36). I do kraja perioda PAO je odgovarao na svaki koš Zvezde, pa je zadržao sigurno vođstvo 61:41, pred poslednji kvartal.

Crveno-beli odlično otvaraju odlučujuću četvrtinu, poenima Voltersa i Dženkinsa prave seriju 6-0 i teraju Ćavija Paskvala na tajmaut (61:47). Ova pauza je usporila u potpunosti ritam, usledilo je nekoliko neuspešnih napada oba tima, da bi sredinom perioda Bjelica "vezao" dve trojke i smanjila zaostak na deset poena, pred poslednjih pet minuta (63:53).

Međutim, PAO lako zaustavlja nalet Zvezde, Feldejn prekida seriju crveno-belih, a nakon nekoliko dobrih odbrana Gist te Rivers trojkom vraćaju domaćina na -15 (70:55), nešto više od dva minuta pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

362 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: