Hemofarmova šansa za Evroligu

Vršački Hemofarm i podgorička Budućnost će definitivno igrati u kvalifikacijama za učešće u Evroligi naredne sezone.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 07.06.2010.

21:48

Default images

Iako se o tome već odavno sa sigurnošću pričalo, tek u nedelju je na adresu kluba iz Vršca stigla i zvanična potvrda direktora NLB lige Josipa Bilića.

“Sledom odluka Skupštine Evrolige, NLB liga je konačno dobila još jedno veliko priznanje, jer će se u kvalifikacijama za igranje Evrolige u sezoni 2010/11 među šesnaest timova naći i dva predstavnika regionalnog takmičenja”, rekao je Bilić.

Na osnovu plasmana na kraju sezone 2009/10 i po odredbi propozicija takmičenja, to pravo su dobili Hemofarm i Budućnost”, dodao je Bilić.

Regionalna liga već ima tri zagarantovana mesta u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, na osnovu bodovanja za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku, a to su Partizan, Olimpija, i Cibona. Tako su Hemofarm kao trećeplasirani i Budućnost kao peta na tabeli obezbedili svoju šansu da naredne sezone prvi put igraju u Evroligi.

Osmina finala kvalifikacija će se igrati 21. i 24. septembra, četvrtfinale 28. septembra i 1. oktobra, a polufinale 7 i 14. oktobra. Po fazama se igraju dve utakmice, kod kuće i u gostima, a ekipa koja bude imala bolji koš količnik, ide dalje. Dve najbolje ekipe iz kvalifikacija će igrati u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: