Ćosić: "Ne razumem čemu buka"

Fudbaler CSKA Uroš Ćosić izjavio je da ne razume zašto se podigla velika buka oko njegovog odlaska iz Crvene zvezde u moskovski klub.

Izvor: MT

Utorak, 30.03.2010.

12:34

Default images

Ćosić je prošlog leta prešao u CSKA bez novčane nadoknade, zato što je tadašnja uprava Crvene zvezde propustila da talentovanom štoperu ponudi profesionalni ugovor, nakon šest godina provedenih u mlađim selekcijama. Ćosić , za koga se interesuje i Mančester Junajted, objasnio je da je on odlučio da ode u Rusiju i da ga niko nije „poklonio“ Moskovljanima.

Ćosić je rekao da ne vidi zašto se traže krivci zbog njegovog odlaska u Rusiju.

Ne znam zbog čega se podigla tolika prašina kada sam već otišao. Nije bilo šanse da se vratim i ne razumem čemu traženje krivaca. Ako ih ima oni su u Zvezdi, odnosno bili su do prošle godine u klubu i nisu činili ništa da zadrže ne samo mene, već i Filipa Đuričića, Milana Milanovića... Sâm sam najzaslužniji za odlazak i zbog toga je uzaludno da se vodi istraga posle mog odlaska“, objasnio je Ćosić.

Ćosića su skauti CSKA zapazili na kvalifikacionom turniru kadet za plasman na Evropsko Prvenstvo, prošle godine u Mađarskoj.

Bilo je mnogo skauta i menadžera, uspostavili smo posle kontakt i rekli su da me prate. Razgovarali su sa mojim menadžerom Zoranom Kojićem. Za sve to vreme Zvezda nije reagovala, nije mi ponuđen odgovor. Šest godina sam igrao u mlađim selekcijama ’crveno-belih’ i bio mi je san da igram u prvom timu i da klub kasnije ima korist od mog odlaska. Žao mi je što je ovako ispalo. Godinama se malo ulagalo u omladinsku školu. Promenilo se dosta toga dolaskom sadašnje uprave, ali čim su oni preuzeli rukovođenje klubom, ja sam se preselio u Moskvu“, rekao je mladi fudbaler.

17-godišnji fudbaler se našao na korak od prvog tima, ali će zbog povrede morati da pauzira najverovatnije do leta.

Rusi veruju u mene, a CSKA je trenutno bogatiji klub od Crvene zvezde. Do 2013. godine imam obavezu prema sadašnjem klubu, igrao sam za mladi tim, verujem da ću posle oporavka od povrede debitovati i za prvu ekipu“, zaključio je Ćosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: