Srbija - Francuska 1:1

Fudbalske reprezentacije Srbije i Francuske odigrale su na stadionu Crvene zvezde 1:1, u meču osmog kola kvalifikacija za SP 2010. godine.

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2009.

21:16

Default images

Pred preko 50 hiljada gledalaca u sjajnoj atmosferi ekipa Radomira Antića odlično je otvorila meč, povela je u 13. minutu golom Milijaša iz penala, a uz to i dobila igrača više pošto je isključen golman Ugo Loris. Ipak Francuzi su na kraju osvojili bod, a izjednačujući pogodak postigao je kapiten Francuza Tijeri Anri u 31. minutu.

Srbija dva kola pre kraja kvalifikacija ima četiri boda više od Francuske i do kraja joj je potrebna još jedna pobeda da bi obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u Južnu Afriku.

Naredni meč naša selekcija igra 10. oktobra kod kuće protiv Rumunije, a četiri dana kasnije u Litvaniji se igra poslednje kolo.
Beta
Obe selekcije duel su počele nesigurno, a Srbija je na isteku 10. minuta iznenada došla do ogromne prednosti. Nikola Žigić je sam izašao ispred Ugo Lorisa, golman Francuske ga je oborio i sudija Roseti je pokazao na jedanaesterac a Loris je isključen.

Najstrožu kaznu izveo je Nenad Milijaš koji je bio veoma siguran za 1:0 i veliku prednost Srbije u 13. minutu. Selektor Francuske Rajmon Domenek je izveo napadača Pjera Žinjaka umesto koga je ušao rezervni golman Stiv Mandanda.

Nakon gola Milijaša Srbija je zaigrala nešto opreznije i dobro je zatvarala sve prilaze golu. Ipak, u 31. minutu Frnacuzi su iznenada izjednačili bez prilike.

Nikola Anelka šutirao je ka golu Stojkovića iskosa sa leve strane, srpski golman je nesigurno odreagovao, ispustio je loptu, a na nju je natrčao Tijeri Anri i smestio je u mrežu za 1:1. U nastavku prvog dela Srbija je bila bolji tim, ali do kraja nije bilo velikih prilika, osim dobre akcije Krasića i Obradovića i pokušaja Žigića.
Beta
U pauzi između dva poluvremena Radomir Antić izvršio je jednu prinudnu izmenu. Umesto možda i najboljeg igrača na terenu u prvom delu Gojka Kačara na teren je ušao fudbaler kijevskog Dinama Miloš Ninković.

Drugi deo počeo je u znatno slabijem tempu. Jedan pokušaj imao je Nikola Anelka (preko gola), a u 57. minutu fantastičnim udarcem Bane Ivanović je umalo slomio prečku.

Defanzivac Čelsija šutirao je strahovito iskosa sa desne strane sa oko 30 metara, Stiv Mandanda je samo zakačio loptu, a ona se od prečke odbila do Žigića koji ipak nije uspeo da ugrozi gol Francuske.

Reprezentativci srbije su u drugom poluvremenu očigledno pali fizički, pa ni gol Mandande nije bio ugrožen. U 66. minutu Ninković je imao dobar pokušaj nakon centaršuta Krasića i odbitka, a pet minuta kasnije izvršena je i druga izmena.

Umesto strelca Milijaša na teren je ušao novi fudbaler Štutgarta Zdravko Kuzmanović. U samom finišu utakmice Antić je na teren poslao Lazovića, a Domenek Riberija, ali na kraju je rezultat ostao nepormenjen.

U poslednjem minutu meča Danko Lazović je zbog prigovora isključen, pa je i Srbija utakmicu završila sa desetoricom.



Srbija: Stojković, Ivanović, Obradović, Vidić, Luković, Milijaš, Stanković, Krasić, Jovanović, Kačar, Žigić.
Francuska: Loris, Sanja, Abidal, Galas, Dijara, Gurkuf, Anelka, Žinjak, Anri, Evra, Tulalan.

Grupa 7:

Farska Ostrva - Litvanija 2:1
Rumunija - Austrija 1:1
Srbija - Francuska 1:1

Tabela:
Srbija 8 6 1 1 16:6 19
Francuska 8 4 3 1 10:8 15
Austrija 8 3 2 3 11:11 11
Litvanija 8 3 0 5 7:8 9
Rumunija 8 2 3 3 9:12 9
F.Ostrva 8 1 1 6 4:12 4

Preostale utakmice: Srbija - Rumunija, Austrija - Litvanija, Francuska - Farska Ostrva (10. oktobra), Litvanija - Srbija, Francuska - Austrija, Rumunija - Farska Ostrva (14. oktobra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

392 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: