Četvrtak, 05.01.2023.

20:52

Jelena Janićijević nova WBO šampionka Evrope

Srpska bokserka Jelena Janićijević postala je WBO šampionka Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kilograma).

Izvor: B92

Jelena Janićijević nova WBO šampionka Evrope
Foto: BSS

Ona je na Zlatiboru izvojevala veliku bitku protiv šampionke Nemačke Sare Veidman u meču koji je trajao 10 rundi. Sudijska odluka je bila jednoglasna u koris srpske reprezentativke.

U prepunoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor 7. boksera planete, naša Jelena je diktirala tempo, konstantno zadavala jake serije udaraca protivnici, iz runde u rundu vezla pobedničku nit koja je na kraju dovela do trijumfa nad izuetno raspoloženom i nezgodnom predstavnicom Nemačke koja zauzima 15. mesto na svetskoj listi. Pobedom na srpskoj planinskoj lepotici, u prvom profi meču pred domaćom publikom Janićijevićeva je pored šampionskog pojasa Starog kontineta došla i do plasmana na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor.
Foto: BSS
Reprezentativka Srbije u olimpijskom boksu, bronzana sa evropskog šasmpionata 2022, prva bokserka naše zemlje koja je iskovala medalju sa prvenstva Starog kontinenta, doktor nauka, 38-godišnja Jelena Janićijević pokazala je i dokazala da je sve moguće kada se uvežu velika ljubav, rad, energija, motivacija i cilj, da prepreke nema, da se vrata velikih pozornica uvek mogu otvoriti i pokazati da ste najbolji.

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta.

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri boksovali su finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu. Remizirali su Antonio Biset (Kuba) i Igor Rogić u poluvelter kategoriji, Aleksa Marković je nokautom savladao Josifa Bijelića u lakoteškoj,

Vladimir Gubaš je pobedio Nenada Jovanovića u polusrednjoj, kao i Aleksandra Rapajić u polusrednjoj Nikolinu Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: