Španović Vuleta i Datunašvili najbolji sportisti Srbije u 2022. godini

Svetska i evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović Vuleta i prvak sveta u rvanju Zurabi Datunašvili najbolji su sportisti Srbije za 2022. godinu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.12.2022.

21:39

Španović Vuleta i Datunašvili najbolji sportisti Srbije u 2022. godini
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tako je odlučeno u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Vuleta je treći put u karijeri dobila ovo priznanje, dok je rođeni Gruzijac Datunašvili posle sjajnih rezultata u dresu Srbije prvi put izabran za najboljeg.

Odbojkašica Tijana Bošković, kapiten svetskih šampionki, izabrana je za najboljeg sportistu u timskim sportovima, dok su odbojkašice ženski tim godine.

Najbolji muški tim su prvaci Evrope i sveta basketaši 3x3, Adriana Vilagoš, evropska seniorska vicešampionka i svetska juniorska dvostruka prvakinja, ponovo je najbolji mladi sportista i dobila je priznanje "Bobana Momčilović Veličković", a najbolji trener, po četvrti put, je selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Gale Jović.

Trofej "Olimpijsko srce - general Svetomir Đukić" dobio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Dušan Maravić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: