Norveškoj skandinavski derbi – i nova titula prvaka Evrope!

Rukometašice Norveške, aktuelne svetske šampionke, odbranile su evropsku titulu u Ljubljani.

Izvor: MT

Nedelja, 20.11.2022.

21:57

Norveškoj skandinavski derbi – i nova titula prvaka Evrope!
Foto: Profimedia

One su u skandinavskom derbiju savladale Dansku rezultatom 27:25, te joj se usput revanširale za poraz od pre nekoliko dana u grupnoj fazi.

Norveška je u dvorani "Stožice" stigla do devete titule prvaka starog kontinenta zahvaljujući nesalomivom duhu, koji je proizveo preokret.

Norveškoj je ovo 13. odličje na evropskim prvenstvima u 15 nastupa, dok je Danskoj ovo ukupno šesto, prvo od srebra u Mađarskoj 2004. godine.

Dankinje su konstantno bile u vođstvu, od početka utakmice – sve do 54. minuta.

Ta prednost najviše je išla do +5 u prvom poluvremenu, dok su u nastavku sve vreme bile na distanci od 2-3 gola. Ipak, Norveška je pokazala šampionski DNK, malo po malo topila prednost i na oko šest minuta pre kraja prvi put preuzela vođstvo.

Usledila je dramatična završnica, viđene su i neke greške usled nervoze, a Norvežanke su u 58. minutu stekle i +2, prvi put na meču.

Tu razliku nisu ispustile, a golom Oftedal u poslednjem minutu potvrdile trijumf za novu evropsku titulu.

Najzaslužnija za preokret bila je Merk sa osam golova. Četiri je dala Breistol, a po tri Reistad, Oftedal, Erdal i Ingstad.

Kod Danske najviše golova postigla je Burgard, šest, Fris je dodala pet, a Hojlund i Jensen Ostergard po tri.

Podsetimo, bronza je pripala Crnoj Gori, koja je posle produžetaka savladala Francusku rezultatom 27:25.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: