Ferstapen pobedio Sajnsa i slavio u Kanadi

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Kanade na stazi "Žil Vilnev" u Montraelu.

Izvor: SS

Nedelja, 19.06.2022.

19:30

Ferstapen pobedio Sajnsa i slavio u Kanadi
Foto: Profimedia

On je iskoristio pol-poziciju koju je imao od starta, iako je u nekoliko navrata prvu poziciju prepuštao Karlos Sajnsu za volanom Ferarija, zbog različitih momenata odlazaka u boks dvojice vozača.

Na kraju smo dobili trku između njih dvojice u poslednjih 15-ak krugova, ali je aktuelni šampion odbio sve napade Sajnsa i upisao trijumf.

Na podijumu je završio i Luis Hamilton u Mercedesu, što je rezultat kojim će sigurno biti zadovoljan.

Četvrti je bio njegov kolega iz tima Džordž Rasel, potom Šarl Lekler kao peti, Sebastijan Okon šesti, Fernando Alonso sedmi i poslednjih 10 kompletirali su Botas, Žou i Strol. Vreme u Montraelu je bilo vedro i sunčano, ali je zahtevalo da vozači često tokom trke menjaju gume.

To je tokom trke donelo nekoliko promena na liderskoj poziciji, ali je bilo jasno da je Ferstapen uvek bio u prednosti i boljoj situaciji.

Često ga je na prvom mestu zamenjivao Sajns, koji je već na startu prestigao Fernanda Alonsa, a u 51. krugu dobio je ozbiljnu priliku. Tada je vozilo bezbednosti zbog udesa Jukija Sunode izašlo na stazu i Sajns se posle izlaska iz boksa našao tik iza Ferstapena.

Dobili smo ozbiljnu trku u završnici, ali je Red Bul sa Ferstapenom bio brži od Sajnsa i Ferarija, te je Holanđanin upisao šestu pobedu u aktuelnoj sezoni.

Odličnu trku imao je i drugi vozač Ferarija (čiji su mehaničari ponovo pravili greške u boksu) Šarl Lekler, koji je krenuo sa poslednje pozicije i završio trku na petom mestu.
U generalnom plasmanu Maks Ferstapen ima 175 bodova, a drugi je njegov klupski kolega Serhio Peres sa 129 koji ovu trku nije završio zbog kvara na menjaču.

Treći je Šarl Lekler sa 126 bodova, a potom slede Džordž Rasel, Karlos Sajns i Luis Hamilton kao šestoplasirani.

Upravo će Britanac biti domaćin sledeće trke koja se za dva vikenda vozi na čuvenoj stazi "Silverstoun".

Sva dešavanja iz Kanade pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: