Memfis "brejkom" izbacio Minesotu, sledi Golden stejt

Košarkaši Memfis Grizlisa pobedili su Minesota Timbervulvse rezultatom 114:106 i trijumfovali u ovoj seriji rezultatom 4-2.

Izvor: RM

Subota, 30.04.2022.

08:00

Memfis
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King

Memfis je ovom pobedom obezbedio plasman u polufinale zapadne konferencije gde će odmeriti snage sa Golden Stejt Voriorsima, koji su izbacili Denver.

Ovo je bio poslednji duel prve runde plej-ofa i sada su pozanti svi parovi polufinala konferencija.

U Mineapolisu se sinoć završila jedan od najzanimljivijih serija u dosadašnjem delu plejofa. Memfis je u završnici ponovo srušio Minesotu i došao do pobede, a ekipa Timbervulvsa završila je svoje takmičenje u ovoj sezoni.

Minesota je delovala kao ekipa koja je imala inicijativu tokom većeg dela utakmice, a u par navrata su i vodili sa 10 poena razlike. Međutim, kao i u utakmici broj pet, Memfis je u završnici uspeo da nadoknadi zaostatak i da smirenijom igrom dođe do trijumfa.

Najefikasniji u redovima Grizlisa bili su Dilon Bruks i Dezmond Bejn sa po 23 poena. Džeren Džekson je ubacio 18 uz 11 skokova dok je Dža Morent utakmicu završio sa 17 poena, 11 asistencija i osam skokova uz slabiji procenat šuta iz igre. U ekipi Minesote prednjačio je Entoni Edvards koji je ubacio 30 poena. Džejden Mekdenijels ga je pratio ubacivši 24 poena (8/9 šut iz igre), a Karl-Entoni Tauns je imao 18 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Memfis Grizlisi nakon ove serije idu u polufinale zapadne konferencije gde ih čekaju Golden Stejt Voriorsi. Prva utakmica biće odigrana već u nedelju, prvog maja sa početkom u 21:30 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: