Košarkaši Srbije "degradirani" u B diviziju

Košarkaški reprezentativci Srbije do 20 godina poraženi su od Italije sa 86:63 i tim porazom napuštaju elitnu evropsku grupu.

Izvor: SN

Subota, 20.07.2019.

17:30

Košarkaši Srbije
Foto: FIBA

Košarkaši Srbije do 20 godina nisu više među najboljim selekcijama Evrope, iako su pobedili Izrael pred više od 3.000 navijača i tako će po prvi put u istoriji muška mlađa selekcija Srbije igrati u "nižem" rangu.

Kroz meč Italija je dominirala. U jednom momentu vodila je 57:35, a izabranici Olivera Popovića nisu uspeli da stignu do pobede.

Najefikasniji u sastavu Italije bili su Gabrijele Stefanini sa 27, Alesandro Pajola sa 19 i Mikele Ebeling sa 10 poena. Bolji od ostalih u sastavu Srbije bili su, Marko Pecarski sa 15 i Vuk Vulikić sa 14 poena.

Srbija je na ovom takmičenju poražena od Velike Britanije, Ukrajine i Italije nakon iznenađujuće pobede nad Izraelom, ovo postaje još "čudnije" kada se uzme u obzir to da je ovaj tim pre samo dve godine u konkurenciji do 18 godina osvojila zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: