Težak poraz Bajerna, dobre partije Jovića i Lučića

Košarkaši Bajerna iz Minhena poraženi su u prvom kolu Evrolige od Anadolu Efesa sa 90:71.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 11.10.2018.

23:45

Težak poraz Bajerna, dobre partije Jovića i Lučića
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Najbolji pojedinci su nemačkom timu bili su Nihad Đedović sa 17, Stefan Jović sa 15 i Vladimir Lučić sa 11 poena, ali to nije bilo dovoljno da se odupru turskom sastavu.

Jović je pored 15 poena imao i pet asistencija, ali je pogodio samo jednu od šest trojki na meču. U Efesu je Brok Motum imao 14, Šejn Larkin 13, Džejms Anderson 12, te Moerman i Plajs po 11 poena.

Za Efes je igrao i Vasilije Micić koji za 19 minuta imao tri poena i pet asistencija. Tim Dejana Radonjića se držao u igri petnaestak minuta, imao posle trojke Koponena i +6 na 24:18 i nakon toga su gosti preuzeli stvari u svoje ruke.

Jedina tri poena na meču, Micić je dao odmah posle Koponena, pa je asistirao Plajsu i Efes je potom izjednačio trojkom Douša Balbaja na 26:26.

Turci su zaigrali bolje, pravili mini-serije i do poluvremena stigli da ispuste dvocifrenu prednost i na odmor odu sa 44:37. Trojkom Moermana vraćaju tu prednost već na početku treće četvrtine i od tog trenutka su je povećavali sve do +24.

Do kraja meča su samo održavali prednost, pa su u novoj sezoni upisali pobedu, a Bajern prvi poraz u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: