Nadal deklasirao Kirjosa za novu titulu!

Prvi teniser sveta Rafael Nadal nastavio je sa sjajnom sezonom i ubedljivo došao do titule na tuniru iz serije 500 u Pekingu.

Izvor: B92

Nedelja, 08.10.2017.

15:16

Nadal deklasirao Kirjosa za novu titulu!
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Nadal je u finalu deklasirao Australijanca Nika Kirjosa rezultatom 6:2, 6:1 i stigao do šeste titule u sezoni, čime je verovatno overio čelo ATP liste na kraju godine.

Pošto je na startu turnira spasao dve meč lopte u duelu sa Lukom Pujem, ‘Bik sa Maljorke’ se prošetao kroz Peking i upisao 75. trofej u karijeri.

Redom su padali Karen Kačanov, Džon Izner, Grigor Dimitrov, pre nego što je prgavom Australijancu prepustio samo tri gema – u prvom gemu meča je spasao brejk loptu zahvaljujući lošoj odluci linijskog sudije, a onda u finišu tog dela napravio furioznu seriju.

Sa dva lagana brejka je poveo 1-0, a onda nastavio da demolira nervoznog protivnika.

Kirjos se sredinom prvog seta iznervirao zbog jedne sporne loptice i traga koji nije video, pa je usledila žučna rasprava sa sudijom Mohamedom Lajanijem. Nik je toliko insistirao i bio vulgaran, da je dobio dve opomene, pa bi svaki sledeći prestup značio kraj meča.

Vidno iznerviran je pravio početničke greške, osetio je i bol u desnoj ruci, što je Španac znalački iskoristio i posao završio za nešto više od sat i po vremena.

On se tako revanširao rivalu za poraz na Mastersu u Sinsinatiju i poveo rezultatom 3-2 u međusobnom skoru.

Turnir u Pekingu igran je za nagradni fond od 3.028.080 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: