Nova vest
Tenis

Petak, 09.09.2016.

06:25

Prvo Gren slem polufinale za Marijanu Veljović!

Marijana Veljović, srpski sudija sa ’zlatnim bedžom’ ITF, u četvrtak uveče debitovala je u polufinalu nekog od Gren slem turnira u singl konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Prvo Gren slem polufinale za Marijanu Veljović!

Marijana je sudila okršaj Anželik Kerber i Karoline Voznijacki, prvi pošto je Nemica nezvanično postala prva teniserka sveta.

Veljovićeva je bez greške odradila posao – već u prvom gemu napravila je ispravnu korekciju, a do kraja susreta teniserke nijednom nisu bile u pravu kada su tražile ’čelendž’.

Gren slem polufinale novi je značajan korak u karijeri 29-godišnje Veljovićeve, koja je nedavno na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru takođe sudila polufinalni meč u ženskom singlu, kao i duel za bronzanu medalju.

Početkom godine u Melburnu Marijana je u intervjuu za B92 rekla da joj je jedan od ciljeva da sudi muško finale Gren slem turnira, a posle toga nas je u Parizu upoznala sa životom teniskog sudije.

Kerber je savladala Voznijacki sa 6:4, 6:3 i plasirala se u finale, u kojem će se sastati sa Karolinom Pliškovom.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu