Serena kažnjena sa 82.500 dolara

Američka teniserka Serena Vilijams kažnjena je rekordnom sumom od 82.500 dolara zbog nesportskog ponašanja na ovosezonskom US Openu.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 30.11.2009.

18:14

Default images

Vilijamsova bi mogla da bude suspendovana sa tog turnira ukoliko u naredne dve godine napravi još jedan ozbiljan prekršaj. Glavni adiministrator svih grend slem turnira Bil Babkok objasnio je da će ponašanje Serene Vilijams biti na praćeno tokom grend slemova 2010. i 2011. godine.

Ako za to vreme na grend slem turnirima napravi još jedan incident, kazna će biti uvećana na 175.000 dolara i biće joj zabranjeno takmičenje na prvom narednom US Openu. On je, takođe, saopštio da je do sada najveća izrečena novčana kazna zbog nesportskog ponašanja do sada bila 48.000 dolara, a kažnjen je američki teniser Džef Tarango 1990. godine.

Serena Vilijams je kažnjena zbog nesportskog ponašanja na polufinalnom duelu protiv Belgijanke Kim Klajsters, u septembru ove godine.

Amerikanka se tada sukobila sa linijskim sudijom, koja je dosudila Sereni prestup prilikom servisa. U tim trenucima Klajstersova je vodila sa 1:0 u setovima i 6:5 i 30:15 u drugom setu. To je bilo drugi put u meču da je Vilijamsova nagazila liniju. Ona je tada izgubila živce i počela da viče na sudiju, a pojednini mediji su naveli da je Amerikanka pretila da će je ubiti, što je ona odmah nakon meča demantovala.

Na snimku se vidi da je linijski sudija bila u pravu, a Belgijanka je ubrzo osvojila drugi set i plasirala se u finale. Klajstersova je u fianlu pobedila Karolinu Voznijacki i uspela da osvoji titulu prvu posle dvoipogodišnje pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: