Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2015.

16:10

Ćorić: Još se mučim sa najboljima

Hrvatski teniser Borna Ćorić rekao je da je pobeda nad Endijem Marijem u Dubaiju jedna od njegovih najvećih u karijeru, ali da se još muči sa najboljima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Ćorić je slavio protiv Marija sa 6:1, 6:3, u četvrtfinalu turnira i tako postao prvi tinejdžer koji je stigao do polufinala u Dubaiju još od Rafaela Nadala 2006. godine.

Ovo je jedna od mojih najvećih pobeda, to je sigurno. Pokušavao sam da zadržim svoj nivo igre, ostanem što duže u razmenama udaraca, što mi je dobro išlo za rukom. Takođe sam dobro trčao”, rekao je Ćorić.

18-godišnji Ćorić je istakao da samo kada je 100 odsto spreman, i mentalno i fizički, ima osećaj da može da igra sa najboljima.

Mislim da se još mučim sa najboljim teniserima kada igraju veoma dobro. Moram uvek da budem 100 odsto spreman, kako po pitanju mentalnog pristupa, tako i pristupa tenisu, i mislim da tada imam šansu protiv njih”, naglasio je Ćorić.

Mari je, s druge strane, istakao da je Ćorić igrao veoma dobro, a on veoma loše, što pokazuje podatak od 55 neiznuđenih grešaka.

On nije napravio mnogo grešaka. Odigrao je veoma solidno i dobro se kretao, a ja sam napravio preveliki broj grešaka od početka meča do samog kraja, mnogo sam brzao”, naglasio je Mari, “Donosio je prave odluke na terenu. Sada je jači u odnosu na naš prethodni meč, servira dobro, a njegov plasman na ATP listi pokazuje da je napredovao”.

Ćorić će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Švajcarca Rodžera Federera i Rišara Gaskea iz Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu