Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

14:32

AO: Moćna Kim u četvrtfinalu

Treća teniserka sveta Kim Klajsters plasirala se u četvrtfinale Australijen Opena pobedom nad Jekaterinom Makarovom 7:6, 6:2, posle nepunih sat i po vremena.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Makarova, koja je odlično igrala u dosadašnjem toku turnira, ozbiljan otpor je pružila samo u prvom setu, dok je u nastavku meča Klajsters alko došla do trijumfa.

Protivnica Belgijanki u borbi za polufinale biće 12. nositeljka Agnješka Radvanska, koja je posle velike borbe i dve spasene meč lopte pobedila Šuai Peng 7:5, 3:6, 7:5.

Mada je Makarova imala dva vinera više od Belgijanke (17 naspram 15), u ključnim trenucima pobedilo je iskustvo i prisebnost Klajstersove, koja je imala daleko manje iznuđenih grešaka (24 naspram 36 Makarove), ali i čak 13 brejk prilika, od kojih je realizovala tri.

Klajstersova je u meč ušla silovito, odmah pravi brejk i stiže do 2:0. Belgijanka se potom nakratko opušta, pravi nekoliko atipičnih grešaka, te Ruskinja vraća brejk. Sledi odličan tenis bez oduzetih servisa, ali iskustvo Klajstersove se pokazuje u taj-brejku, kada u velikom okršaju uzima set 7:6.

Drugi set je doneo drugačiji tok meča. Makarovoj popušta koncentracija, zbog čega pravi niz grešaka pri forhendu, a Klajstersova dolazi do brejka i 2:1. Do kraja seta koji je trajao jedva pola sata Belgijanka je i u sedmom gemu došla do brejka i ogromne prednosti od 5:2, da bi potom servirala za meč i trijumfovala bez većih problema.

Meč je obeležio i manji incident, pošto je sudija Marijana Alveš zamolila Makarovu da se presvuče, jer je sponzorski logo na njenoj majici bio veći od dozvoljenih 26 kvadratnih centimetara. Meč je zbog odlaska Ruskinje u svlačionicu kasnio.

Propisi grend slem turnira preciziraju da reklamne oznake ne smeju da budu veće od 26 kvadratnih centimetara ako je na opremi samo jedan
simbol. U slučaju da na opremi postoje dva znaka, onaj sa prednje strane ne sme da bude veći od 13 centimetara kvadratnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu