Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.05.2022.

13:54

Svitolina o Vimbldonu: Bitno je znati na čijoj su strani Rusi

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina podržala je Vimbldon u odluci da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke.

Izvor: LN

Autor: LN

Svitolina o Vimbldonu: Bitno je znati na čijoj su strani Rusi
(AP Photo/Michel Euler)

Svitolina od početka rata u Ukrajini jasno ističe potrebu za suspenzijom ruskih teniserki, pa najnovija izjava o Vimbldonu nije začuđujuća.

"Sigurna sam da Vimbldon ima svoje razloge. To je bila ispravna odluka jer je bitno znati na čijoj su strani Rusi, da li podržavaju invaziju Ukrajine i rusku vojsku ili ne. A mi to danas ne znamo", rekla je Svitolina.

Nekada treća teniserka svete ističe da njen stav dele mnogi.

"Drugi ukrajinski igrači i ja smo zvali ATP, VTA i grend slemove kako bismo im objasnili našu situaciju i to da su naše porodice i dalje tamo. Nekim organizacijama mora da se objasni šta se stvarno dešava, ali mi nikoga ni na šta ne možemo da primoramo".


Ona je i objasnila zašto misli da je suspenzija Rusa dobra stvar.

"U Rusiji sport je veoma bitan. Oni su veoma ponosni na svoje sportiste i često ih veličaju. Tamo je sve povezano – doping podržava vlada, sport i politika rade zajedno. Zbog toga ne razumem zašto neki izjavljuju da sport nema nikakve veze sa politikom",
podvukla je supruga francuskog tenisera Gaela Monfisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu