Nova vest
Tenis

Sreda, 01.03.2017.

08:27

Del Potro se mučio, ali zakazao duel s Đokovićem

Huan Martin del Potro biće protivnik Novaku Đokoviću u osmini finala turnira u Akapulku.

Izvor:

Autor:

Del Potro se mučio, ali zakazao duel s Đokovićem
Getty Images

Argentinac je u prvoj rundi uz dosta problema savladao talentovanog Francesa Taifoa iz Sjedinjenih Američkih Država, posle tri seta i nešto više od dva i po časa borbe – 6:4, 3:6, 7:6 (1).

Već od starta bilo je jasno da će devetnaestogodišnji Tiafo skupo 'prodati kožu', pošto se nije uplašio rivala i igrao je maksimalno agresivno gotovo svaki poen.

Nešto ranije, ni Novak nije bio na svom najvišem nivou, ali je uprkos tome maksimalnim rezultatom eliminisao Slovaka Martina Kližana – 6:3, 7:6(4).

Prvi do brejka stigao je Del Potro, ali je Tiafo imao spreman odgovor za 3:3. Ipak, nije uspeo da izdrži do kraja seta jer je daleko iskusniji protivnik prvu narednu šansu pretvorio u novo vođsto, a zatm i treću setu loptu u prednost u setovima.

'Div iz Tandila' očekivao je da je već uradio dobar deo posla, međutim – Frances je u drugom delu igre pokazao zašto ga smatraju jednom od najvećih nada američkog tenisa.

Ostao je fokusiran, uz nešto manje probleme uzeo prvi gem, a onda i napravio novi brejk. Sigurno je čuvao svoj servis, ne dozvolivši rivalu da ga ugrozi do poslednjeg gem, kada je morao da spasava brejk šansu pre nego što je uspeo da izbori odlučujući set.

U potpunosti je imao ravnotežu u duelu sa osvajačem US Opena iz 2013. godine, ali ne i dovoljno iskustva da stigne do najvećeg trijumfa u dosadašnjem toku karijere.

U sedmom gemu trećeg perioda igre propustio je šansu da napravi i možda ključni brejk, Huan Martin uspeo je da se izvuče i zatim dominantnom igrom u taj-brejku obezbedi ostanak u Meksiku.

Preostali mečevi prve runde takođe nisu doneli iznenađenje, a Rafael Nadal bio je siguran protiv Miše Zvereva 6:4, 6:3. Španac je napravio po brejk u oba seta protiv Nemca, pa će u narednoj rundi sa Italijanom Paolom Lorencijem.

Australijanac Nik Kirjos napravio je preokret protiv Dudija Sele iz Izraela posle gubitka prvog seta 3:6; 6:3, 6:3, dok je Dominik Tm iz Austrije eliminisao Francuza Žila Simona – 7:6(7), 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu