Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.06.2013.

23:16

B92: Novak igra za četvrtfinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u ponedeljak oko 17 časova igra sa Tomijem Hasom u osmini finala Vimbldona, uz direktni prenos na TV B92.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Pre toga, na Centralnom terenu igraju se mečevi Vilijams – Lisicki i Mari – Južni.

Đoković nije jedini srpski predstavnik u ponedeljak na Vimbldonu.

Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto u osmini finala dublova sastaju se posle 14 sati sa pakistansko-holandskim parom Kureši/Rojer, dok Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, takođe u osmini finala dublova, igraju u istom terminu protiv ruskog para Makarova/Vesnina.

Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik u 2. kolu mešovitih dublova igraju posle 19,30 sati protiv američko-hrvatske kombinacije Blejk/Vekić. U prvom kolu juniorskog turnira Milojević se posle 14.30 sati sastaje sa Britancem Džejmijem Malikom, dok je protivnica Stojanovićeve posle 15 sati Brazilka Beatriz Hadad Maja.

Studio Vimbldon B92 počinje u 12.30h, budite uz nas i pratite mečeve sa terena Ol Ingland Klaba.

Tomi Has, Novakov protivnik u osmini finala, ume da odigra ’naelektrisano’, da servira sjajno u dužem periodu meča i da kratkim kombinacijama onemogućuje rivalu da pronađe ritam pri udarcima. Has pritiska, Has napada, a Novak ponekad nije imao rešenja za to, naročito na travi koja donekle umanjuje izvanredan rad nogu srpskog igrača.

Nemac je savladao Đokovića 2009. u četvrtfinalu Vimbldona, dve nedelja ranije i u Haleu, ali sada je Novak drugi teniser. Uostalom, dobio je u tri seta nedavni okršaj na Rolan Garosu i ukupno vodi sa 5-3 u pobedama.

„On je vrlo nezgodan protivnik. Od njega sam izgubio oba puta na ovoj podlozi, 2009. mislim u četvrtfinalu Vimbldona. Ima raznovrsnost u igri koja dosta pomaže na ovoj podlozi tako da očekujem da će biti jako težak meč. Biće to veliki izazov za obojicu. Igrao je veoma dobro ove sezone na travi. Generalno, ove sezone je igrao odlično. On ima 35 godina i veoma je blizu toga da igra najbolji tenis u svom životu, po mom mišljenju. Svakako ne izgleda kao neko ko ima 35 godina. Pun je samopouzdanja na terenu. Ukoliko budem igrao kao protiv Šardija, mislim da imam dobre šanse“, rekao je Đoković, koji je govorio i o ranoj eliminaciji Nadala i Federera.

Has je trenutno 13. na ATP listi, u karijeri je osvojio 14 titula, a ove godine bio je najbolji u Minhenu.

Bari Kauan, bivši teniser i komentator Skaj sporta, kaže da ne bi bio šokiran ukoliko bi Novak Đoković ispao od Tomija Hasa u osmini finala Vimbldona.

U ponedeljak se na Vimbldonu igraju svi mečevi osmine finala i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, pa očekujte mnogo kvalitetnog tenisa na B92. Sigurno je da ćemo dobiti jednog šokantnog polufinalistu, videćemo da li Južni može da namuči Marija i koliko je ozbiljna povreda Del Potra.

Berdih igra sa Tomićem, koji će pokušati da ponovi uspeh iz 2011. i plasira se u četvrtfinale, a Sabine Lisicki pokušaće da napravi senzaciju i eliminiše Serenu Vilijams.

Do početka mečeva zabavite se i gledajući kviz u kojem su na pitanja odgovarali Đoković, Federer, Nadal i Mari.

Centralni teren, od 14h:
Serena Vilijams – Sabine Lisicki
Endi Mari – Mihail Južni
Novak Đoković – Tomi Has

Teren broj jedan, od 14h:
Lora Robson – Kaja Kanepi
Huan Martin del Potro – Andreas Sepi
Bernard Tomić – Tomaš Berdih

Teren broj dva, od 12.30h:
David Ferer – Ivan Dodig
Agnješka Radvanjska – Cvetana Pironkova
B.Brajan/M.Brajan – Huei/Inglot

Teren broj tri, od 12.30h:
Petra Kvitova – Karla Suares Navaro
Roberta Vinči – Na Li
Fernando Verdasko – Keni de Šeper

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu