Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.06.2013.

21:17

Dolonc: Nisam ovo očekivala

Srpska teniserka Vesna Dolonc napravila je prvog dana Vimbldona jedno od najvećih iznenađenje u ženskoj konkurenciji, čime je i sama iznenađena.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Doloncova je u tri seta eliminisala Janinu Vikmajer, i izborila plasman u drugu rundu gde će joj rivalka biti Jelena Janković.

"Idem polako, najvažnije je da nema povreda, da mogu da igram. Ova pobeda je važna jer sam prošle godine igrala kvalifikacije pa sam mogla da izgubim poene. Mislim da posle ovoga mogu da igram velike turnire", rekla je Doloncova.

Devojka rođena u Moskvi je izgubila prvi set od Belgijanke, da bi u trećem setu ispustila gem prilikom servisa za meč.

"Igrala je dobro prve poene, posle nije imala sreće. Ja sam igrala dobro bekhend, pogodila sam liniju na 5:3, to je bio moj poen, ali je sudija pogrešio. Posle toga nisam bila koncentrisana, iznervirala sam se i bilo je 5:4. Nakon toga sam znala da ne mogu da izgubim", rekla je Dolonc.

Srpska teniserka je pomalo iznenađena svojom pobedom.

"Igrala sam dobro, iako to nisam očekivala posle turnira u Hertogenbošu gde sam imala loš ritern. Nisam trenirala cele nedelje, samo 2-3 sata dnevno ovde", rekla je Dolonc.

Ona je srećna što će igrati protiv Jelene Janković zbog njenog statusa na WTA listi, ali joj je žao jer će jedna Srpkinja ispasti.

"Srećna sma što igram sa Jelenom, ona je velika igračica, srećna sam što mogu da igram sa dobrim teniserkama. Sa druge strane, nisam srećna jer u drugom kolu igraju dve teniserke iz Srbije. Ali probaću da igram dobar tenis, videćemo", rekla je Doloncova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu