Ponedeljak, 23.05.2016.

23:00

Dan II: Prvi skalp Top 10 igrača

Da li ste ikada čuli za Marka Trungelitija? Niste, nije verovatno ni Marin Čilić, do danas.

Izvor: AK

Dan II: Prvi skalp Top 10 igrača
Foto: Getty Images

Argentinac je obeležio drugi dan Rolan Garosa eliminisavši bivšeg Gren slem šampiona već u prvom kolu.

Viktor Troicki je bio naš prvi pik, ali je heroj dana ipak 26-godišnjak koji je odigrao tek sedmi meč na Gren slem turnirima.

Trenutno 166. teniser sveta, što je najbolji plasman ovog 26-godišnjaka u karijeri, eliminisao je bivšeg Gren slem šampiona Marina Čilića.

Najavio je Hrvatu šta će biti dobivši ga u taj-brejku prvog seta, ali 3:6 u drugom nije nagovestio srećan kraj. Ipak, Argentinac je iskoristio svaku šansu koju je dobio i na kraju šokirao osvajača US Opena.

Trungeliti je rođen 1990. u Santjago del Esteru na severu zemlje, a plasmanom u drugu rundu RG je ponovio najveći uspeh u karijeri koji je u januaru ostvario na Australijen openu.

Odigrao je svega sedam mečeva na ATP i Gren slem turnirima, a ima skor 3-4.

Meč sa Čilićem mu je bio prvi protiv nekog igrača sa Top 10 ATP liste, a do glavnog žreba na RG stigao je kroz kvalifikacije.

Opravdanje za Čilića za prvu eliminaciju na startu RG od 2011. je što je pre dva dana igrao finale turnira u Ženevi, stigao je u Pariz sigurno umoran.

U drugom kolu će igrati protiv zemljaka Orasija Sebaljosa ili Španca Alberta Ramos-Vinolasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: