Nova vest
Košarka

Sreda, 06.05.2015.

18:00

Milutinov dominirao u predgrađu

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u Železniku 61:56 u trećem kolu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Crno-beli su zadržali maksimalan učinak, dok je FMP-u ovo prvi poraz.

Ekipu Duška Vujoševića do pobede je predvodio odlični Nikola Milutinov sa 16 poena (8/12 za dva, 0/2 slobodna bacanja), osam skokova, četiri asistencije i dve blokade.

Pratio ga je Mačvan sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti. Dvocifreni učinak imao je još kapiten Milosavljević sa 11 poena, uz slab procenat šuta (3/9 za dva, 1/5 za tri), a zabeležio je i pet asistencija.

U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Filip Čović sa 11 poena, devet je dodao Gudurić, a po jedan manje Peković i Micović koji je imao i osam skokova.

Osim kratke prednosti domaćih na početku, Patizan je vodio tokom celog meča. Iako ni u jednom momentu nije imao osetniju prednost, uspevao je da kontroliše utakmicu. FMP je u nekoliko navarata zapretio, ali nije na pravi način koristio greške crno-belih kako bi prelomio meč. Partizan je loše odigrao poslednju četvrtinu u napadu, ali je u odbrani bio dovoljno dobar da spreči protivnika da preokrene.

U narednom kolu Partizan dočekuje Metalac u subptu, a FMP dočekuje Vojvodinu.

Partizan je bio oslabljen neigranjem Aleksandra Palovića, koji se još oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zaradio u četvrtoj utakmici polufinalne serije ABA lige sa Crvenom zvezdom, ali se on nalazi u hali sa saigračima koji ne nastupaju.

Partizan je bio suspendovan zbog neizmirenih dugovanja, pa je odigravanje utakmice bilo pod znakom pitanja, ali je aktuelni šampion je postigao dogovor sa ligom da kompletan dug od 1,27 miliona dinara izmiri u tri rate.

Tok meča:

Partizan je počeo poenima Milutinova i Milosavljevića, na drugoj strani precizni su bili Čović i Dobrić za 5:4. Vođstvo Partizanu vraća Mačvan sa slobodnih bacanja za 8:5. Osim malog broja poena, početak meča obeležili su greške i promašaji na obe strane, ali se u finišu Partizan razigrao i vezao nekoliko poena preko Milosavljevića, Murića i Tepića, pa je prva četvrtina završena rezultatom 20:13 u korist crno-belih.

Partizan je čuvao prednost i tokom druge četvrtine, ali nije uspevao da napravi osetniju razliku. Mini seriju FMP-a od 6:0, prekinuo je Milosavljević trojkom za 32:26. Ekipa iz Železnika se novom serijom preko Čovića i Šturanovića vratila na minus dva. Do kraja poluvremena viđeni su poeni Milutinova, koji sa 12 poena jedini ima docfireni učinak, dok su Čović sa jedne i Milosavljević sa druge strane promašili pokušaje za tri. Kraj poluvremena Partizan - FMP 35:32.

FMP je izjednačio prvi put posle duže vremena na početku drugog poluvremena, ali samo na kratko jer je odmah uzvartio Milutinov zakucavanjem. Minimalnu prednost imao je Partizan na početku drugog poluvremena, ali je uspeo da pobegne na plus sedam poenima Murića i Andrića (42.35). Na trojku Andrića odmah je odgovorio Micović i smanjio zaostatak.

I u nastavku je FMP pretio pokušavajući da sustigne prednost ili preokrene, ali crno-beli ništa nisu prepuštali slučaju. Osim u napadu Milutinov je bio koristan i u odbrani svojim blokadama i defanzinim skokovima. Klupa FMP-a dobila je tehničku grešku, Mačvan je pogodio slobodno bacanje, ali je Murić potom promašio. Posle treće četvrtine Partizan vodi 52:45.

Mačvan je pogodio za Partizan na početku poslednje četvrtine za prvu dvocifrenu prednost (60:49), a onda su usledili prazni minuti za crno-bele i dosta promašaja, međutim domaći košarkaši nisu to kaznili. Posle skoro pet minuta Partizan postiže koš, a precizan je ponovo bio Mačvan. FMP je imao minus sedam, kada je Lazarević bio u kontranapadu i pogodio uz faul Murića, ali je zatim promašio dodatno bacanje (61:56). Partizan je loše odigrao poslednju četvrtinu u napadu, ali je u odbrani bio dovoljno dobar da spreči protivnika da preokrene. Kraj meča - 61:56.

Košarkaška liga Srbije, treće kolo:
Crvena zvezda – Tamiš 84:54
Mega Leks – Metalac 69:78
Vojvodina – Konstantin (20.00)
FMP – Partizan 56:61

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu