Nova vest
Košarka

Subota, 18.04.2015.

12:10

"Večiti" za EL: Ko će do prednosti?

Košarkaši Partizana NIS dočekuju Crvenu zvezdu Telekom u Pioniru u 21 sat u trećem meču polufinalne serije plej ofa ABA lige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Posle dva meča rezultat u seriji je 1:1, crveno-beli su slavili u prvom duelu 73:64, dok su u drugom bolji bili crno-beli 70:68.

Plasman u finale i Evroligu izboriće tim koji prvi stigne do tri pobede. Četvrti meč je na programu u nedelju takođe u 21 sat, a ponovo je domaćin Partizan. Eventualna peta utakmica igrala bi se u sredu.

Ni za ove susrete neće biti karata u slobodnoj pordaji, a KK Partizan saopštio je da će u halu moći da uđu samo oni sa sezonskim i dnevnim ulaznicama.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da očekuje težak meč, ali da je njegova ekipa u blagoj prednosti.

"Susret ima veliki značaj jer pobedniku donosi plasman u Evroligu. Pokušaćemo da odigramo bolje nego u prethodne dve utajnice. Znamo Zvezdine kvalitete, izuzetno ih poštujemo, sigurno je da će dati sve od sebe da se rezultatski vrate seriju u svoju korist jer je sada blaga prednost na našoj strani. Utakmica će biti izuzetno teška, ali trudićemo se da damo maksimum i dobijemo meč", rekao je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da je svestan da njegove košarkaše čeka velika borba sa Partizanom.

"Partizan je pokazao kvalitet i da uz veliko iskustvo koje poseduje igra dobro. Svesni smo da nas očekuje velika borba. Nije dobro zaboraviti ono što je bilo, treba se podsetiti grešaka. Puno puta smo pokazali da imamo karakter da možemo da odreagujemo", rekao je Radonjić.

Drugi polufinalni par čine Budućnost i Cedevita, Podogričani u Zagreb putuju sa 2:0, a njihov meč je na programu u 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu