Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2012.

12:50

Čović: Zvezda ništa ne duguje

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da ’crveno-beli’ u ovom trenutku nikome ništa ne duguju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Zvezda nikome ništa ne duguje. Grb je naš i nikome više neće pasti na pamet da polaže grb u zalog“, rekao je Čović.

Čović je na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu objavio informacije koliko je novca uloženo u klub od 1. januara 2001. godine do danas od strane državnih preduzeća i to je cifra od 3.653.904 evra.

Mi, kao klub, krupnim koracima idemo ka punoj transparentnosti i definitivno može da se demistifikuje priča o Zvezdi kao državnom projektu, jer država u našem budžetu učestvuje sa oko 15 odsto, a ostatak dobijamo od privatnih sponzora. Uspeli smo za nešto više od godinu i po dana da dug od 15,5 miliona evra smanjimo na 336.000 evra koje ćemo isplatiti shodno dogovorenoj dinamici, a za period od 4. aprila 2012. godine nemamo nijedan jedini dinar duga“, istakao je Čović.

Čović se posebno zahvalio na podsećanju svima koji stalno pominju zvaničnu adresu kluba, koja je trenutno u ulici Stjepana Šupanca, a ne na Malom Kalemegdanu.

Na kraju sanacije adresa će biti na Malom Kalemegdanu, a one što pričaju o adresi pitam da li su imali bolje rešenje. Ustvari, mislim da su oni imali ideju da Zvezda uopšte nema adresu“, naglasio je Čović i naglasio da privatizacija košarkaškog, kao ni fudbalskog kluba, ne dolazi u obzir, „Mislim da Crvena Zvezda treba da bude u vlasništvu građana ove države, odnosno, u većinskom vlasništvu, jer smo otvoreni za mogućnost dokapitalizacije ili reorganizacije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu