Nova vest
Košarka

Subota, 15.09.2012.

17:00

Nedović: Očekujem trofeje i Top 16

Srspki košarkaš Nemanja Nedović rekao je da želi trofeje sa Lijetuvis Ritasom u domaćem prvenstvu i VTB ligi i Top 16 fazu Evrolige.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Srpski reprezentativac je letos prešao iz Crvene zvezde Diva u litvaniski klub sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

„Nadam se trofejima. Da li će biti u litvanskom prvenstvu ili u VTB ligi videćemo. U Evroligi cilj je da se plasiramo u TOP 16 fazu. Kada se upoznam sa saigračima i vidimo kako se slažemo na terenu moći ćemo da detaljnije pričamo“, rekao je Nedović za 'Sport'.

Sa trenerom Aleksondrom Džikićem već je sarađivao u mlađim selekcijama Srbije, a sa Aleksandrom Rašićem igra u reprezentaciji.

„Rašić mi je rekao da je Viljnus prelep grad, da su ljudi sjajni. Znam koliko svi u Litvaniji vole košarku. Zbog svega toga sam uveren da će mi se ovde jako svideti“, kaže srpski reprezentativac.

21-godišnji košarkaš je tokom leta debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji.

„ Ovo je prvi put da igram za najbolju selekciju, bio sam i najmlađi u ekipi, ali sam dobio šansu na terenu. Nisam igrao na smo tri meča. Znam da Srbija na mojoj poziciji ima još mnogo iskusnijih igrača kao što su Miloš Teodosić, Aleksandar Rašić i Milenko Tepić. Nije lako izboriti se za mesto u 12, ali sam više nego zadovoljan ulogom koju sam imao u timu. Teško može da se kaže da na kraju nismo uradili ono što je bilo potrebno, ali nije bilo najbolje. Posebno se to odnosi na meč u Talinu protiv Estonije. Kada je bilo najpotrebnije pobedili smo Izrael i plasirali smo se na EP. To je najvažnije, a nadam se da će sve biti mnogo drugačije sledećeg leta“, rekao je Nedović.

Lijetuvos Ritas je ove sezone u grupi sa Partizanom mts u Evroligi i gostuje u Beogradu 29. novembra u osmom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu