Nova vest
Košarka

Utorak, 20.12.2011.

11:34

I Vlado Šćepanović završio karijeru

U jednom danu dvojica bivših reprezentativaca SRJ završila su košarkaške karijere. Posle Predraga Stojakovića, od košarke se oprostio i Vlado Šćepanović.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Sjajni Crnogorac je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio evropsko i svetsko zlato, a poslednje takmičenje na kojem je nastupio bilo je EP u Litvaniji.

“Nije lako završiti posle više od 20 godina igračke karijere, ali čovek treba da bude realan, da zna svoje mogućnosti i domete i da u pravom trenutku stavi tačku".

"Situacija u evropskoj košarci je takva da smatram da bih teško mogao da nađem pravi klub i da odigram na adekvatnom nivou, a s obzirom na to da imam 36 godina i da sam u poslednje vreme imao problema sa povredama, mislim da sam doneo ispravnu odluku”, rekao je Šćepanović za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Tridesetšestogodišnji Kolašinac profesionalnu karijeru počeo je u dresu Budućnosti, za koju je nastupao od 1993. do 2000. godine, kada je prešao u redove Efes Pilsena.

Nakon sezone provedene u klubu iz Istanbula, prešao je u Partizan (sezona 2001/02), a posle toga nosio je i dres Fortituda (2002/03), pa ponovo Partizana (2003/04). Naredne tri sezone, Šćepanović je proveo u Grčkoj. Za Panatinaikos je nastupao od 2004. do 2006. godine, a potom je sezonu nosio dres solunskog PAOK-a.

Za špansku Granadu je nastupao od 2007. do 2009., potom je prešao u Mursiju, a poslednju sezonu u igračkoj karijeri proveo je u redovima grčkog Paneliniosa.

Na reprezentativnom nivou, Šćepanović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu prvaka sveta 1998. godine u Grčkoj, a ima i zlato sa Evropskog prvenstva 2001. u Turskoj i bronzu sa Eurobasketa 1999. u Francuskoj.

Bio je prvi kapiten reprezentacije Crne Gore, a nastup na Evropskom prvenstvu u Litvaniji bio je njegov posljednji u karijeri.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu