Nova vest
Košarka

Petak, 02.12.2011.

09:06

Peković: “Odlazim zadovoljan”

Košarkaš Partizana Nikola Peković rekao je da mu je žao što napušta crno-bele, ali da je zadovoljan što je tim došao na korak od plasmana u Top 16 fazu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampion Srbije približio se plasmanu u sledeću fazu Evrolige pobedom nad Makabijem sa 74:71 i tako došao do četvrtog trijumfa ove sezone u elitnom takmičenju.

Peković se na toj utakmici oprostio od “Pionira”, a poslednji meč u crno-belom dresu odigraće u nedelju, protiv Budućnosti, u okviru ABA lige, uz direktan prenos na televiziji B92.

Svi smo znali da će rastanak kad tad doći, ali odlazim zadovoljan jer tim ima šansu da se plasira u Top 16 fazu Evrolige. Drago mi je zbog svega što se desilo u prethodna dva meseca, koje ću pamtiti do kraja života. Obećavam da ću pratiti sva dešavanja iz Amerike”, rekao je Peković.

Peković će se sledeće nedelje vratiti u Sjedinjenje Države, pošto je ‘lokaut’ u NBA ligi završen, a ponovo će nositi dres Minesota Timbervulvsa.

Partizan nije samo Nikola Peković. Nikada nije bio samo jedan čovek, to je velika porodica. Žao mi je što idem, ali ne sumnjam u ove momke, Partizan je veliki klub i siguran sam da može da pobedi mnoge velikane”, naglasio je Peković.

Dušan Kecman je posle duela sa Makabijem istakao da su crno-beli ostvarili veoma važan trijumf.

Koliko toliko smo se približili našem krajnjem cilju. Ima još da se igra, ali je najvažnije da od nas sve zavisi. Ako pobedimo Šarlroa u gostima, možemo u Top 16 fazu”, naglasio je Kecman.

U narednom kolu, sledećeg četvrtka, Partizan igra protiv ekipe Šarlroa u Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu