Nova vest
Košarka

Petak, 22.04.2011.

00:39

Petar Božić: "Sistem još postoji"

Kapiten Partizana Petar Božić ocenio je nakon odbrane titule prvaka NLB lige da sistem koji donosi pobede "još postoji" i funkcioniše na najbolji način.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Ovo je dokaz da sistem i dalje postoji i da je veoma, veoma uspešan. Sada se okrećemo narednim obavezama u domaćem prvenstvu", rekao je Božić posle pobede u Ljubljani.

'Crno-beli' su posle dramatične završnice savladali Olimpiju sa 77:74 i petu godinu uzastopno osvojili trofej.

Utakmicu u hali Stožice gledalo je oko 10.000 ljudi, a košarkaši Partizana imali su podršku nešto više od 1.000 navijača iz Srbije, Austrije, Slovenije, Švajcarske.

Dobru partiju, krunisanu pogođenim slobodnim bacanjima pružio je američki plejmejker Kurtis Džerels, koji je postigao 20 poena.

Kurtis Džerels: "Nisam ja dobio"

"Veoma sam uzbuđen i srećan, jer je ovo bila duga nedelja. Polufinalni meč nismo igrali dobro, ali večeras smo bili mnogo bolji. Dogovor je bio takav da u završnici idemo da izvučemo penale i slobodna bacanja. Nisam ja dobio ovu utakmicu, već ceo tim", istakao je Džerels.

Krilni igrač 'crno-belih' Dušan Kecman ocenio je da je svake godine sve teže osvajati ovaj trofej.

"Ovo je bila odlicna i neizvesna utakmica, imali smo više koncentracije, bili smo borbeniji. Odlično smo odigrali odbranu. Svake godine je sve teže da se odbrani trofej, rivali su motivisaniji, igrači odlaze, ali opet smo prvi", zaključio je Kecman.

Raško Katić: "Hvala Partizanu!"

Centar Partizana Raško Katić rekao je da je zbog ovakvih momenata došao u Partizan.

"Hvala Partizanu na ovom trofeju. Kada sam dolazio među crno-bele isključivo na prvom mestu mi je bila želja da ih osvajam. Pamtiću ovaj trijumf do kraja života", istakao je Katić.



Bivši trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ekipa ostvarila fantastičan rezultat.

"Ima dosta ljudi koji su mislili da će Partizan da izgubi, ali Jovanović je postavio sistem koji je bio nerešiv za Zdovca. Drago mi je zbog Vlade", kazao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu