Nova vest
Košarka

Utorak, 22.07.2008.

22:24

Domerkant u Montepaskiju

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Iako iza sebe imaju najbolju sezonu u istoriji kluba (titula, učešće na F4), čelnici Montepaskija iz Sijene prave za novu sezonu još jaču ekipu. Najbolji strelac moskovskog Dinama i reprezentativac BiH Henri Domerkant potpisao je jednogodišnji ugovor sa šampionom Italije. Domerkant (27 godina) ima opciju i za drugu sezonu.

Amerikanac koji je evro epizodu u svojoj košarkaškoj karijeri započeo u turskoj Karšijaki, individualno je imao fantastičnu sezonu u Dinamu (MVP regularnog dela sezone, 20.5 poenapo utakmici). Medjutim, tim nije uspeo da prekine dominaciju CSKA, a najveći kiks ekipe koju je selektirao Svetislav Pešić je eliminacija u polufinalu završnog turnira ULEB kupa u Torinu i gubitak mogućnosti da se kroz osvajanje tog takmičenja obezbedi izalaz na evroligašku scenu.

Montepaski je krajem juna potpisao ugovor sa Amerikancem Finlijem iz Rijetija, ali je najveće pojačanje ostanak trenera Pianidjanija do 2011.godine kao i želja većine igrača da nastave u Sijeni (Mekintajer, Stounruk, Eze, Sato, Lavrinovič, Kaukenas…)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu