Nova vest
Košarka

Utorak, 18.01.2005.

17:27

Pešić će pomagati Obradoviću

Izvor: B92, fibaeurope.com

Autor:B92, fibaeurope.com

Default images

Svetislav Pešić je saopštio da će u potpunosti podržati reprezentaciju Srbije i Crne Gore i njenog selektora Željka Obradovića u nastojanju da povrati titulu prvaka Evrope na šampionatu ove godine u Beogradu.

Nacionalni tim je razočarao na Olimpijskom turniru osvojivši tek 11. od 12 mesta pod vođstvom Obradovića, ali sada postoji realna šansa da se reprezentacija vrati u vrh.

"Obradović je jedan od najboljih trenera u Evropi i Srbija i Crna Gora će sigurno sastaviti dobar tim za zlatnu medalju na Evropskom šampionatu", rekao je Pešić koji je preuzeo ekipu Lotomatike.

U subotu u Beogradu je održan žreb za EP, a SCG će igrati u grupi sa Španijom, Letonijom i kvalifikantom. Pobednici grupa prolaze u četvrtfinale, dok drugoplasirani i trećeplasirani igraju eliminacije.

Zbog ranijeg uspeha sa timom Pešić je bio jedan od kandidata za mesto selektora na šta on odgovara: "Srbija i Crna Gora ima već sjajnog trenera Željka Obradovića koji je potpisao dvogodišnji ugovor. Ja jesam predvodio reprezentaciju do zlata u Istambulu i Indijanapolisu, ali trenutno želim da se koncentrišem na klupsku košarku. Ja sam Jugosloven i učiniću sve da pomognem jugoslovenskoj košarci i Obradoviću kako bi stigli do evropskog zlata."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu