Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.11.2018.

20:15

Rodriges pobedio Spanulisa, CSKA ne zna za poraz u Evroligi

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Olimpijakos u utakmici petog kola Evrolige sa 69:65.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Rodriges pobedio Spanulisa, CSKA ne zna za poraz u Evroligi
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

CSKA je meč rešio u trećoj četvrtini koju je dobio sa 21:9, kada je dve trojke zaredom pogodio Serhio Rodriges i preokrenuo rezultat u korist ruske ekipe.

Španac je sa 20 poena i pet asistencija bio glavni razlog što su Moskovljani iz tvrde utakmice u kojoj ekipe nisu prebacivale 21 poen u četvrtinama, izašli kao pobednici.

Još 17 poena je dodao Vil Klajburn uz četiri ukradene lopte, a 11 poena je imao Kori Higins.

U timu Pirejaca je prednjačio Vasilis Spanulis sa 16 poena, Jorgos Printezis je imao poen manje, a bivši igrač Partizana Najdžel Vilijams-Gos je ubacio 13. Nikola Milutinov je za atinske crveno-bele imao po sedam poena i skokova.

Olimpijakos je nešto bolje počeo meč i u borbi na mali broj poena, trojka Vilijams-Gosa za 15:11 pri kraju prve deonice je delovala veliko. Oly je u drugoj četvrtini povećavao prednost sve do faula Danijela Heketa na Spanulisu posle čega je "Bili" pogodio sva tri slobodna bacanja za 30:21.

Od tog trenutka CSKA se približava i treću četvrtinu čeka sa zaostatkom od četiri poena 35:31. Rodriges je trojkama preokrenuo u nastavku, a posle promašaja Voronceviča na isteku treće četvrtine propustio da ode na +11 pred poslednju četvrtinu.

U njoj je Olimpijakos uspeo da se približi, ali ne i da slavi protiv tima koji još uvek ne zna za poraz u Evroligi. CSKA je sa pet pobeda prvoplasiran, a Olimpijakos je šesti sa tri pobede i dva poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu