Nova vest
Košarka

Subota, 14.10.2017.

23:55

Cibona bolja od Cedevite, FMP od Mornara

Košarkaši Cibone pobedili su Cedevitu posle produžetka sa 100:94 (17:14, 25:18, 17:18, 17:26, 24:18) u utakmici četvrtog kola ABA lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Cibona bolja od Cedevite, FMP od Mornara
YTSS / ABA liga

Obe hrvatske ekipe sada imaju po dve pobede i dva poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Luka Žorić sa 29 i Marko Tomas sa 23 poena, dok je Domagoj Bošnjak ubacio 13. U redovima Cedevite istakli su se Vil Čeri sa 19, Filip Krušlin i Andrija Stipanović sa po 17 postignutih poena, dok je Džanan Musa meč završio sa 15 poena.

Cibona je tokom celog meča imala prednost, u nekoliko navrata i dvocifrenu, ali je Cedevita uspela da se vrati u meč i odvede ga u produžetak.

Musa je devet sekundi pre kraja regularnih 40 minuta pogodio trojku i doneo prednost Cedeviti (74:76), ali je nakon toga Žorić pogodio dva slobodna bacanja i izjednačio rezultat.

Cibona je za poslednji napad imala nešto više od tri sekunde, lopta je stigla do Muse koji je pokušao da trojkom donese trijumf svojoj ekipi, ali nije bio precizan.

Košarkaši Cibone su dva minuta pre kraja produžetka stigli četiri poena prednosti, a potom je Tomas postigao trojku i odveo svoju ekipu na plus sedam što Cedevita nije uspela da sustigne. Cibona u narednom kolu regionalnog takmičenja gostuje MZT Skoplju, dok Cedevita dočekuje Crvenu zvezdu.

FMP je u drugoj utakmici dana bio bolji od Mornara 81:73. "Pantere" su do pobede vodili Nemanja Nenadić i Aleksandar Bursać sa po 18 poena, dok je Majkl Odžo ubacio dva poena manje. U poraženom timu najbolji je bio Nemanja Vranješ sa 19 poena.

Ekipa iz Železnika sada ima dve pobede i dva poraza, dok je Mornar upisao treći poraz, a jedinu pobedu ima protiv Partizana na startu regionalnog takmičenja.

FMP u narednom kolu dočekuje Zadar, koji je izgubio od Partizana, dok Mornar ide u goste Olimpiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu