Nova vest
Košarka

Sreda, 19.03.2003.

23:39

Evroliga: Poraz CSKA, Sijena bolja od Skipera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Efes Pilsena savladali su u sredu na svom terenu moskovski CSKA sa 71:69, u trećem kolu grupe D druge faze Evrolige. 

Veliku radost za 12.000 fanatičnih navijača u Istanbulu doneo je Alper Jilmaz odlučujućom trojkom na 21 sekundu pre kraja meča.

Efes Pilsen je tako sa sve tri pobede došao na čelnu poziciju, koju će zadržati do sledećeg kola, jer se u četvrtak sastaju Cibona i Unikaha, timovi koji dosad nemaju nijednu pobedu.

Ekipa Montepaskija pobedila je Skiper i tako došla na čelo grupe E. Ovakav poredak malo ko je očekivao zato što se tim iz Sijene u drugu fazu plasirao u poslednjem kolu prvog dela.

Za Skiper je posle duže pauze zbog povrede nastupio i Vlado Šćepanović i postigao 8 poena. U drugoj utakmici grupe E, Panatinaikos Željka Obradovića pobedio je u Atini Ulker sa 78:74 i tako zadržao drugo mesto u grupi.

U grupi F, Taukeramika je sa ubedljivih 93:73 pobedila Virtus. Reprezentativac Srbije i Crne Gore Dejan Koturović bio je najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena i 6 skokova, dok je Mladen Šekularac imao 3 poena za 9 minuta u igri.

Ovo je prva pobeda Tau u grupi F i sada se nalaze na 3. mestu, ispred Virtusa koji je bez pobede. U drugoj utakmici ove grupe u četvrtak igraju Beneton i Makabi.

U jedinoj utakmici grupe G, Olimpija je na gostovanju pobedila Asvel sa minimalnih 78:77.

U poslednji minut ušlo se sa nerešenih 77:77, dok je pobedu Slovencima obezbedio Stelmaher poenom sa penala.

U drugoj utakmici ove grupe u četvrtak Barselona dočekuje Olimpijakos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu