Četvrtak, 14.03.2013.

15:08

Brajant: Džons kriv za povredu

Poraz Lejkersa u Atlanti prošao je u senci povrede Kobija Brajanta, koji je četiri sekunde pre kraja iskrenuo zglob leve noge prilikom šuta za izjednačenje.

Izvor: AK

Default images

Spekuliše se o dužoj pauzi Kobija, koji je kritikovao igrača Hoksa Danteja Džonsa zbog načina na koji je igrao odbranu, te istakao da sudije moraju štititi šutere.

"Ne može se dogoditi da budem u vazduhu, a da neko ispod mene postavi nogu. To je mnogo, mnogo opasna igra", rekao je Brajant, koji je šutirao 11/33, postigavši 31 poen (28 u drugom poluvremenu).

"Možeš ulaziti u šut, ali se ne smeš kretati ispod šutera. Ja sam uvek oprezan u vezi sa tim. Kada branim koš, pazim da moje noge ne budu ispod igrača. To je veoma, veoma opasna igra. Posebno prilikom fejd-aveja. Ne postoji nijedan dobar razlog da budem blizu njegovih stopala", rekao je Brajant, koji je na kraju intervjua čak pomenuo i osvetu.

"Ne mogu da izbacim iz glave činjenicu da ću morati da čekam godinu dana da se osvetim", istakao je ljuti Brajant, koji je o odbrani Džonsa pisao i na Tviteru, na šta je reagovao igrač Atlante.

"Snimak ne laže. Zglob mu se iskrenuo nakon što je nogom udario u parket i izgubio ravnotežu. Nikad ne bih povredio igrača. Kada noga dotakne odbrambenog igrača, to je faul u napadu. NBA je promenila to pravilo pre dve godine. Dosta više! Veoma poštujem Kobija Brajanta, nikada ga ne bih namerno povredio. Samo sam želeo da zaustavim njegov fejd-avej, to je sve", napisao je Džons na Tviteru.



Dva košarkaša već imaju istoriju sukoba sa parketa, 2009. godine Džons je kao igrač Denver Nagetsa u finalu Zapadne konferencije namerno sapleo Brajanta.

"Nisam ponosan na ono što se dogodilo 2009. godine, ali to je bila plej-of serija, a u igri je bilo finale", rekao je Džons koji je bio najzaslužniji za loš šut Brajanta u sredu veče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: