Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.12.2003.

22:21

FIFA nastavlja borbu protiv dopinga

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svetska fudbalska federacija kaznila je u utorak fudbalera mlade reprezentacije Egipta Amira Azmija sa 14 meseci neigranja zbog dopinga, dok je golman nacionale selekcije Nemačke do 20 godina Aleksandar Volke dobio sedmomesečnu suspeziju.

Pored toga, Egipćanin će morati da plati kaznu od 15.000 švajcarskih franaka, dok će čuvar mreže Verdera iz Bremena platiti pet hiljada franaka manje. Obojica fudbalera bila su pozitivna na atidoping testovima urađenim za vreme Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje je proteklog vikenda završeno u Dubaiju.

"U oba slučaja suspenzija se odnosi na sve utakmice u domaćim i međunarodnim takmičenja, a važi i za prijateljske, pa čak i humanitarne mečeve", navodi se u saopštenju FIFA.

Ni jedan ni drugi fudbaler nisu tražili da budu saslušani, a kako je najavljeno, neće ulagati žalbe na odluku FIFA o kažnjavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu