Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2014.

17:00

Goleada na Karađorđu, rekord Jovića

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde odigrali su spektakularan meč u Novom Sadu u poslednjem kolu JSL, koji je završen bez pobednika – 3:3.

Izvor:

Autor:

Default images

Domaći tim je bio bolji u prvom period igre, ali se istakao golman omladinske reprezentacije Predrag Rajković, da bi promašaje Vojvodine kaznio Đorđe Rakić u 44'.

Ipak, domaći u samo pet minuta stižu do preokreta, golovima Veselinovića i Puškarića, ali Rakić opet poravnava – samo na kratko. Popara sa distance donosi novu prednost Voši, ali Luka Jović postavlja konačnih 3:3.

Kadetski reprezentativac iz redova Crvene zvezde debitovao je na meču u Novom Sadu za prvi tim, a samo tri minuta kasnije ušao je u istoriju kluba. Sa 16 godina i 156 dana postao je najmlađi strelac u istoriji kluba, oborivši rekord star 19 godina.

Pored njega i dvostrukog strelca Rakića, iako je tri puta savladan, odličan utisak ostavio je i omladinski repretentativac Predrag Rajković. Nije bio kriv ni za jedan od pogodaka, a u nekoliko navrata je dobro inteervensiao, posebno u prvih 45. minuta igre.

Ovaj susret mogao se okarakterisati kao i svojevrstan Super Kup Srbije.

Domaći tim je u sezoni iza nas napokon uspeo da stigne do prvog trofeja u Kupu Srbije, dok su crveno-beli sa Marakane pobedom nad OFK Beogradom u sredu stigli do 26. titule prvaka države, prekinuvši niz večitog rivala Partizana od šest godina.

S druge strane, najraspoloženiji u domaćem timu bio je Enver Alivodić, konstantno kreiravši akcije za svoje napadače, uz jednu asistenciju upisanu asistenciju. Solidan je bio i strelac najlepšeg gola na meču Nikola Popara, koji je sa tridesetak metara matirao golmana gostiju.

Vojvodina je bila bolju rival u prvom poluvremenu, ali je Rajković uspeo u nekoliko navrata dobro da interveniše, da bi promašaje domaćeg tima kaznio Đorđe Rakić, posle centaršuta Sava Pavićevića u 44. minutu. Domaći nisu odustali od ofanzive ni na startu drugog dela igre, da bi Veselinovići Puškarić za samo pet minuta doneli preokret.

Ipak, Rakić nedugo zatim postiže svoj drugi gol za novo izjednačenja, a ekspresno mu odgovara Popara sa distance, za novu prednost svog tima. Konačan rezultat meča postavlja Jović, koji je, posle divnog pasa Ninkovića, preciznim udarcem iskosa savladao Žakulu.

Zvezda je trku završila sa bodom više od Partizana, Vojvodina je četvrta, iz lige ispali Javor i Sloboda, dok će Rad u doigravanje protiv Metalca.

Oko pet hiljada gledala na Karađorđu sakupilo je 1.142.020 dinara za stanovništvo Srbije ugroženo u poplavama.

Tok meča:

Vojvodina – Crvena Zvezda 3:3 (0:1)
Veselinović 46, Puškarić 53, Popara 64 - Rakić 45, 62, Jović 76

Sastavi:

Vojvodina: Žakula, Živković, Novaković, Pekarić, Nastić, Ivanić, Popara, Alivodić, Puškarić, Poletanović, Veselinović

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Kelhar, Krneta, Nenadić, Gogić, Milijaš, Ninković, Savićević, Onjilo, Rakić

Prvu šansu na meču imali su domaći, kada je Veselinović šutirao sa ivice kaznenog. Iako je lopta išla pravo u mladog Rajkovića, on je reagovao dosta čudno i samo je odbio do defanzivaca koji su otklonili opasnost.

Nastavila je Vojvodina da pritiska, ali nije uspela da stvori izgledniju priliku pred golom Crvene zvezde. Gosti za sada ne uspevaju da zadrže loptu u posedu i zaprete Žakuli.

Novu dobru priliku imali su domaći preko Puškarića, koji je odlično reagovao posle centaršuta, ali je Rajković nogom sprečio loptu da završi u mreži.

Posle inicijative Vojvodine tempo je malo opao, pa se igra odvijala uglavnom na sredini terena. Crveno-beli iz Beograda su prvu ozbiljniju priliku tek posle pola časa igre, kada je kapiten Nenad Milijaš pokušao sa poludistance, ali nije uspeo da pogodi okvir Žakulinog gola.

Domaći sastav je i u finišu prvog poluvremena bio blizu postizanja gola, ali ih Predrag Rajković sprečio u tome. Najpre je zaustavio udarac Enver Alivodića sa ivice kaznenog, da bi zatim Pekarić promašio prazan gol sa samo metra udaljenosti.

Kako to obično biva, Zvezda je kaznila promašaje Vojvodine. Savo Pavićević je povukao loptu po desnoj strni i idealno centrirao na ivicu peterca, a usamljeni Đorđe Rakić je zakucao u gol – 0:1

Nije domaći tim odustao od ofanzive, što im se isplatilo već posle nepunih deset minuta igre u nastavku. Najpre je Enver Alivodić odlično probio po desnom boku i uposlio Veselinovića za izjednačenje (1:1). Samo tri minuta kasnije strelac gola našao se u ulozi asistenta, opet posle prodora na desnoj strain, a ovoga puta sa peterca precizan je bio Puškarić – 2:1.

Posle serije promašaja u uvodnih 45. minuta nastavljaju da padaju golovi na obe strane. Prvo je Đorđe Rakić u 62. minutu, posle dobrog pasa Onjila, uspeo svojim drugim golom da donese svom timu izjednačenje – 2:2

Međutim, samo minut kasnije Vojvodina je ponovo imala prednost. Popara je dobio loptu na tridesetak metara od gola Rajkovića, gurnuo je sebi u prostor i snažnim udarcem je poslao u donji desni ugao gola nemoćnog Rajkovića – 3:2

U 73. u minut u igru je ušao, po prvi put u Zvezdinom dresu, mladi Luka Jović, momak rođen 23. decembra 1997. godine, i nije mu dugo trebalo da pokaže zašto ga smatraju velikim talentom. Ninković ga je divno uposlio dugom loptom kroz sredinu, mladi napadač se zavukao iza leđa odbane i lepo iskosa plasirao loptu od stativu u gol – 3:3.

Mogla je Vojvodina do nove prednosti u 82. minutu, posle gužve na ivici šesnesterca gostiju. Lopta je došla do Lukovića koji je izbio sam pred Rajkovića, ali je Zvezdin golman ponovo dobro intervenisao. Do kraja susreta nije bilo previse uzbuđenja, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, pa se rezultat nije menjao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu